Noi trenuri anulate din cauza epidemiei de Coronavirus

• Din cauza epidemiei de Covid-19, CFR Călători a luat decizia adaptării circulației trenurilor la noile măsuri impuse de autoritățile abilitate. În primul rând, este vorba de trenurile care au ca punct final sau tranzitează municipiul Suceava, inclusiv cele 7 trenuri de lung parcurs pentru care, în cazul unora, s-a luat decizia de a opri în stații care preced zona carantinată, iar altele vor fi rerutate sau suspendate pe durata instituirii carantinei. În total, începând cu 1 aprilie, 24 de trenuri InterRegio și 15 trenuri Regio au fost anulate ori li s-a modificat orarul.

Cei care, în aceste zile, mânați de treburi ce nu suferă amânare, aleg să călătorească cu trenul, sunt sfătuiți să se intereseze din timp cu privire la circulația pe rutele dorite. Asta pentru că noi garnituri au fost anulate începând cu 1 aprilie, ia în cazul altora, conducerea CFR Călători a decis modificarea orarului. În primul rând, a fost afectată circulația trenurilor care tranzitau sau aveau drept punct terminus municipiul Suceava, considerat acum polul epidemiei de Coronavirus din România. Între altele, trenul InterRegio 1765 și perechea lui, 1766 care circula pe relația Iași – Timișoara Nord și respectiv retur, a fost anulat pe distanța Iași – Vatra Dornei, urmând a circula doar pe distanța Vatra Dornei -Timișoara și retur. La fel, perechea IR 1833 – 1834, care circula pe relația Iași – Timișoara, a fost anulat pe distanța Iași – Cluj Napoca și va circula doar pe distanța Cluj Napoca -Timișoara. Un alt tren de lungă distanță, IR 1831 – IR 1832, care făcea legătura între Galați și Cluj Napoca, tranzitând județul Vaslui, va circula temporar doar pe distanța Galați – Iași. Un alt tren care circulă cu oprire în stațiile Vaslui și Bârlad, IR 1665, București Nord – Iași, a suferit modificări de program, respectiv plecarea din stația București Nord va fi la ora 17.00, în loc de 15.55, în timp ce trenurile IR 1667 și 1668 de pe același traseu au fost anulate începând cu 1 aprilie.

„Recomandăm pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre posibilele modificări survenite în circulația trenurilor la personalul nostru din stații sau la telefon 0219521 – INFO CFR (trafic intern). Numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/. Informații despre mersul trenurilor sunt disponibile și pe aplicația TRENUL MEU (http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren sau pe https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Trains), introduceți numărul exact al trenului în căsuța indicată și click pe Informații tren. Obtineți informații în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staționare în următoarea gară și timpul estimat de sosire. Călătorii care au bilete cumpărate la trenurile internaționale suspendate pot solicita restituirea integrală a contravalorii legitimațiilor de călătorie. Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile cu circulație suspendată în trafic intern vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziționate și neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare”, se arată în comunicatul CFR Călători.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.