STOP demagogiei, START faptelor!

PMP Vaslui se afla in plina campanie electorala. Foarte activi in spatiul public, popularii si-au fixat o tinta ambitioasa, obtinerea unui scor de peste 10% la locale, care le va permite sa fie mult mai prezenti la toate nivelurile administratiei publice in mandatul 2020 – 2024. Romulus Doru Buhaescu, presedintele Organizatiei Municipale PMP Barlad si vicepresedinte al Consiliului Executiv al Filialei Judetene PMP Vaslui, a transmis un mesaj de forta catre colegii de partid, subliniind ca, fara exceptie, candidatii PMP vor veni in fata electoratului cu programe realiste si realizabile. Pe scurt, STOP demagogiei, START faptelor!.

Echipa Partidului Miscarea Populara Vaslui si-a propus sa se apuce serios de treaba, pentru redarea increderii, demnitatii si bunastarii judetului Vaslui. Vom face acest lucru prin oamenii pe care ii propunem la primarii, in consiliile locale si in Consiliul Judetean. Propunerile noastre imbina energia oamenilor tineri, care au dorinta de a schimba lucrurile in bine, cu experienta celor care au avut timp sa performeze in domeniile lor de activitate. Nu mai vrem DEMAGOGIE, vrem LUCRURI CONCRETE!, spune Romulus Doru Buhaescu.

Vicepresedintele Consiliului Executiv al Filialei Judetene PMP Vaslui explica si ce se va intampla imediat dupa alegerile locale: Ne vom apuca imediat de treaba, pentru ca, din fericire, exista destule studii si strategii de dezvoltare ale judetului Vaslui si comunitatilor locale, exista fonduri si avem sprijinul Uniunii Europene, asadar, nu mai trebuie cheltuiti bani si timp pentru a face analize si noi strategii. Echipa noastra are capacitatea de a duce la indeplinire aceste planuri. Vom fi tehnici, practici si aplicati pe nevoile reale imediate si vom prioritiza deciziile ce trebuie luate la nivelul primariilor din municipii, orase si comune, mai spune Buhaescu.

Iata, concret, axele pe care le are in vedere PMP in mandatul 2020 – 2024:

I. Sanatatea:

– Atragerea si fixarea medicilor specialisti si a personalului sanitar cu studii medii. In mediul rural, acestia sunt platiti de primarii. Cred cu convingere ca un primar bun poate gasi solutii pentru a avea macar un medic in comuna, care sa aiba grija in special de categoriile vulnerabile, copiii si batranii.

– Redeschiderea spitalelor de la Negresti si Murgeni.

– Sprijinirea doctorilor stomatologi si oftalmologi pentru accesarea fondurilor europene pentru infiintarea caravanelor mobile cu care se vor deplasa in localitatile rurale, in special in cele izolate.

II. Educatia

– Prevenirea abandonului scolar prin deschiderea de licee in comune, evitandu-se astfel abandonul scolar dupa ciclul primar si gimnazial, din cauza faptului ca parintii nu isi pot sustine financiar copiii sa mearga la scoala la oras.

– Deschiderea unor centre de excelenta, in municipii si orase, destinate copiilor nevoiasi care vor sa invete sau sa aprofundeze meserii in domenii de actualitate (calculatoare, meserii lucrative etc.).

III. Crearea de locuri de munca

– Activarea Strategiei de Dezvoltare Urbana a Zonei Metropolitane Vaslui (Vaslui, Balteni, Delesti, Lipovat, Muntenii de Jos, Muntenii de Sus, Puscasi, Stefan cel Mare, Valeni si Zapodeni).

– Atragerea investitorilor din zona Iasi (care este extrem de aglomerata si costisitoare), prin acordarea unor facilitati pe un termen rezonabil.

– Crearea unui sub-centru IT la Vaslui, prin oferirea unor conditii mult mai bune pentru investitii in judetul nostru, in comparatie cu judetele vecine.

Indeplinirea acestor obiective va atrage multe alte consecinte pozitive pentru noi, la nivel judetean si local. Insa trebuie sa fim atenti la provocarile demografice: toate politicile publice trebuie sa tina cont de numarul mare de personae tinere care migreaza in centrele urbane regionale (Iasi, spre exemplu) sau in Bucuresti, a atentionat Romulus Doru Buhaescu, vicepresedintele Consiliului Executiv al Filialei Judetene PMP Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.