Viitorii directori si inspectori scolari, chemati la concurs!

Profesorii care vor sa ajunga director de scoala sau inspector scolar pot face primul pas in acea directie. Intre 20 ianuarie – 2 februarie, cei care aspira la respectivele posturi trebuie sa completeze un formular de selectie online pentru accederea in Corpul national de experti in managementul educational. Abia dupa obtinerea acestui titlu vor putea participa la concursurile pentru directori si inspectori scolari.

Zilele trecute, a fost aprobat calendarul desfasurarii concursului de selectie a cadrelor didactice pentru constituirea Corpului national de experti in management educational, sesiunea 2020, seria a 15-a. Potrivit Ordinului de ministru nr. 3.016 din 9 ianuarie, publicat deja in Monitorul Oficial nr. 19 din 13 ianuarie 2020, pentru inceput, profesorii care spera sa devina directori sau inspectori scolari trebuie sa completeze un formular de selectie online la adresa http://cneme.edu.ro/evaluare/ in intervalul 20 ianuarie – 2 februarie. Pe 3 februarie vor afla daca pot merge in etapa urmatoare, intrucat se afiseaza listele cu candidatii admisi. Ulterior, intre 3 – 14 februarie, dascalii admisi vor trebui sa-si depuna portofoliul cu actele solicitate la secretariatul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui.

Apoi, comisia constituita la nivelul ISJ Vaslui urmeaza sa evalueze portofoliile candidatilor (17 – 24 februarie), iar Consiliul de Administratie al ISJ Vaslui sa le valideze (25 februarie), urmand ca, tot pe 25 februarie, punctajele obtinute de candidati sa fie afisate in ordine descrescatoare. In continuare, profesorii nemultumiti de punctaje vor putea depune contestatie la sediul ISJ Vaslui (26 februarie – 3 martie). Acestea vor fi solutionate in intervalul 26 februarie – 12 martie, in acelasi timp Ministerul urmand sa transmita rezultatele contestatiilor in teritoriu. Pe data de 13 martie, inspectoratele scolare vor intocmi listele cu candidatii promovati si le vor inainta Ministerului, urmand ca, in final, pana pe 20 martie, ministrul Educatiei sa emita un ordin privind inscrierea cadrelor didactice declarate promovate in Registrul national al expertilor in management educational.

De mentionat ca eventualii candidati trebuie sa indeplineasca aceleasi conditii ca si in anii anteriori, prevazute in Ordinul nr. 5.549/2011 pentru aprobarea Metodologiei privind organizarea si desfasurarea concursului de selectie a cadrelor didactice pentru constituirea corpului national de experti in management educational, cu modificarile si completarile ulterioare.

In urma primelor 14 serii de selectie a cadrelor didactice pentru constituirea Corpului national de experti in management educational, in judet au fost admisi 566 de experti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.