Traseu nou de transport public pentru barladenii din cartierul Munteni

Din decembrie, in Barlad va functiona un al saselea traseu de transport public local de persoane, pentru cetatenii care vor sa ajunga din cartierul Munteni in zona zonei Confectii. Totul e ca, in sedinta din aceasta saptamana, consilierii locali sa fie de acord cu aceasta propunere initiata la solicitarea conducerii Politiei Locale.

Daca, in prezent, in Barlad functioneaza cinci trasee pentru transportul public local de persoane, de luna viitoare, va fi infiintat si cel de-al saselea, adresat celor care locuiesc in cartierul Munteni si au treaba in partea de Sud a orasului. In acest sens, la sedinta ordinara de joi, 28 noiembrie, consilierii locali urmeaza sa avizeze un proiect de hotarare privind aprobarea infiintarii traseului de transport public local de persoane prin curse regulate nr. 6, Politia Locala Barlad – Confectii Barlad (Liceul Teoretic Mihai Eminescu). Potrivit referatului de aprobare al proiectului, acesta a fost initiat ca urmare a solicitarilor facute atat de conducerea Politiei Locale, cat si a cetatenilor care locuiesc in cartierul Munteni si trebuie sa se deplaseze pe jos daca trebuie sa ajunga in partea de Sud a Barladului.

Avand in vedere discutiile purtate cu cetatenii din cartierul Munteni, tinand cont si de faptul ca circa jumatate din personalul Politiei Locale Barlad nu detin masini proprietate personala, precum si de necesitatea deplasarii altor persoane care sunt angajate la diferite societati din acest cartier, luand in considerare numarul semnificativ de cetateni care locuiesc in Munteni, va solicitam sa analizati posibilitatea infiintarii unui traseu pentru mijloace de transport in comun care sa satisfaca nevoile cetatenilor si personalului politiei locale. Solicitarea noastra este argumentata de urmatoarele aspecte: in cartierul Munteni traiesc aproximativ 8-10.000 de locuitori; sunt amenajate circa 44 de strazi (…) si functioneaza mai mult de 30 de societati comerciale, se arata in adresa trimisa pe 20 noiembrie de Politia Locala Barlad catre Primaria Barlad.

Noul traseu Politia Locala – Confectii va functiona pe ruta Confectii (Liceul Mihai Eminescu) – Gara – Gura Leului – Cerbul de Aur – CEC – Biserica Domneasca – Pavilionul Marcel Guguianu – Biserica Sfantul Spiridon – Liceul Tehnologic Petru Rares – strada G. G. Ursu – Politia Locala, cu o lungime de 6 kilometri si 11 statii. Iar la intoarcere, microbuzele vor circula pe ruta Politia Locala – Casute (locuintele sociale de pe strada Capitan Grigore Ignat) – strada Capitan Grigore Ignat – Liceul Tehnologic Petru Rares – strada Siret – fosta Banca Agricola – Centru – E.ON Barlad – Cinema Barladul – Bulevardul Republicii (bloc B2) – Confectii – Liceul Mihai Eminescu, cu o lungime de 5 kilometri si 11 statii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.