Va construi sau nu Primaria Barlad un nou spital?

Municipalitatea barladeana a reluat procedura de consultare a pietei in vederea achizitionarii de servicii de consultanta de la constructori cu experienta in construirea / reabilitarea / modernizarea de spitale, dupa ce prima incercare s-a soldat cu un esec. Asta pentru ca, intr-un viitor relativ apropiat, sa poata fi construit de la zero un spital care sa adaposteasca intr-un singur pavilion toate sectiile.

Pe data de 2 iulie, Primaria Barlad a publicat pe SICAP, noul portal pentru licitatiile online, un anunt de consultare a pietii ce are ca obiect achizitionarea de servicii de consultanta in vederea fundamentarii si initierii construirii unui spital nou in municipiul Barlad. Concret, se cautau operatori economici (constructori) cu experienta in domeniul construirii / reabilitarii / modernizarii unor unitati spitalicesti (avand un nivel de complexitate cel putin similar cu al Spitalului Municipal de Urgenta Elena Beldiman Barlad) pentru demararea activitatilor de construire a unui nou spital. Firmele interesate au putut transmite propunerile pana pe 12 iulie, iar data limita pentru consultarea pietii a fost 19 iulie. Din pacate, desi s-au aratat interesate doua firme, dupa evaluarea documentelor depuse de fiecare, comisia din cadrul primariei a respins ambele propuneri.

In urma publicarii Anuntului de consultare a pietii MC1006720, au fost primite doua propuneri. Prima, de la SC YXS AVALANA SRL, ce continea prezentarea activitatii firmei (servicii asigurate, numar angajati, cifra de afaceri, etc.); portofoliul proiectelor (denumire, beneficiari, valoare, sursa finantare, stadiul de implementare), din care nu rezulta intocmirea vreunei analize / documentatii referitoare la obiective de investitii din domeniul sanatatii; oferta financiara si propunerea tehnica pentru serviciile supuse consultarii. A doua, de la SC AGHEMIR COMPANY SRL, ce continea o simpla oferta financiara, fara descrierea sau detalierea serviciilor oferite. Avand in vedere propunerile primite, tinand cont ca la aceasta consultare nu a raspuns niciun operator economic cu experienta in domeniul construirii / reabilitarii / modernizarii unor unitati spitalicesti si ca, in functie de complexitate, s-au putea tine cont cel mult de una din propunerile primite, consideram ca rezultatul acestei consultari este neconcludent, recomandam o reluare a procedurii de consultare sau/si o cercetare a pietei / beneficiarilor unor investitii similare in derulare, se arata in raportul privind rezultatul consultarii pietei initiate de municipalitatea barladeana si semnat de reprezentantii comisiei din cadrul primariei.

In consecinta, intreaga procedura a fost reluata in cursul lunii septembrie, eventualele firme interesate avand la dispozitie pana pe 3 octombrie sa transmita propunerile, in timp ce data limita pentru consultarea pietii este 18 octombrie.

Ca urmare a deficientelor majore identificate la corpurile de cladire ce adapostesc sectiile Spitalului Municipal de Urgenta Elena Beldiman Barlad, in concordanta cu strategia de dezvoltare a orasului in domeniul sanatatii, se doreste construirea unui spital nou, care sa preia functiunile celui vechi cu o capacitate de 764 de paturi pentru spitalizarea continua si 47 de paturi pentru spitalizarea de zi, in toate specialitatile medico-chirurgicale, adulti si copii. In vederea demararii activitatilor ce se impun, tinand cont de specificul si complexitatea acestei investitii, municipiul Barlad intentioneaza sa achizitioneze servicii de consultanta de la operatori economici cu experienta in domeniul construirii / reabilitarii / modernizarii unor unitati spitalicesti (avand un nivel de complexitate cel putin similar cu al Spitalului Municipal de Urgenta Elena Beldiman Barlad) pentru: analiza situatiei existente si fundamentarea necesitatii (intocmirea unei note conceptuale si a unei teme de proiectare) pentru obiectivul de investitii; intocmirea unui caiet de sarcini pentru intocmirea unui studiu de prefezabilitate sau fezabilitate; asistenta tehnica la receptia respectivei documentatii (SF sau SPF); asistenta in vederea identificarii posibilelor surse de finantare, se arata in descrierea anuntului de consultare a pietii.

Tot in respectivul anunt se precizeaza ca, prin demararea acestui studiu de piata, se urmareste obtinerea unei valori estimate pentru serviciile descrise mai sus in vederea asigurarii finantarii acestora de la bugetul local, precum si sugestii in vederea intocmirii unui caiet de sarcini pentru aceste servicii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.