Ambasadorul SUA, vizita fara discriminare: evrei, ortodocsi, vin… si politicieni!

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Excelenta Sa Hans Klemm, a efectuat o vizita in judetul Vaslui, bifand in timp record cateva locuri care, intr-un fel sau alta, au fost cartea de vizita a judetului in ultima perioada.

Primul popas l-a facut, vineri, in municipiul Husi, unde a avut o intrevede cu autoritatile locale, fiind intampinat de vicepremierul Ana Birchall, prefectul Eduard Andrei Popica, primarul Ioan Ciupilan si deputatii Adrian Solomon si Aurel Caciula.
Excelenta Sa, Hans Klemm, s-a aratat interesat de situatia socio-economica a municipiului Husi, la final, primind din partea primarului Ioan Ciupilan
un album foto cu istoria zonei.
A urmat o vizita la Cimitirul Evreiesc din localitate, devastat in urma cu trei saptamani. Ambasadorul SUA in Romania a multumit autoritatilor locale pentru felul in care s-au mobilizat pentru a condamna actele de vandalism de la Cimitirul Evreiesc.
Vicepremierul Ana Birchall a precizat, la randul sau, ca se fac toti pasii necesari pentru repararea mormintelor, dar ca se asteapta permisiunea procurorului de caz. Toti pasii necesari pentru a putea fi reparate aceste morminte sunt facuti, doar se asteapta linia verde de la autoritatile legale. Dupa cum stiti, este o cercetare si pana cand procurorul de caz nu spune ca se poate intra, legal nu se poate face acest lucru. Asemenea acte de vandalism, de antisemitism nu caracterizeaza Romania, nu caracterizeaza Vasluiul, nu caracterizeaza Husiul si husenii. Din contra, va pot spune ca asemenea acte nu fac casa buna cu romanii, cu husenii, cu vasluienii. (…) Personal, condamn asemenea acte de vandalism, asemenea acte antisemite, asemenea acte care arata o latura care cu siguranta nu ne caracterizeaza, a mentionat Ana Birchall.
Un alt popas facut de Hans Klemm a fost la Episcopia Husilor, unde s-a intalnit cu PS Ignatie, Episcopul Husilor, dupa care a vizitat Domeniul viticol Averesti.
Ultima etapa a vizitei oficialului SUA in judetul Vaslui a avut loc la Barlad, unde, dupa intalnirea cu autoritatile locale, a vizitat Colegiul National Ghe. Rosca Codreanu, Muzeul Vasile Parvan si Teatrul Victor Ion Popa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.