Concursul pentru directori de scoli, aproape de final

Din totalul de 69 de candidati nscrisi pentru ocuparea posturilor vacante de director sau director adjunct ale institutiilor de nvtmnt preuniversitar de stat din judetul Vaslui, doar 52 au promovat examenul, procentul de „promovabilitate”, de 75,3%, fiind totusi unul dintre cele mai mari pe tar. Proba scris a fcut cele mai multe victime, n afara unu neprezentat fiind si 13 aspiranti picati. O alt prob, ce ar fi trebuit s fie o formalitate, interviul, a adus alti 3 respinsi, care au ntrunit punctajul minim, de 35 de puncte. Doi dintre acestia au fcut contestatie, ce va fi rezolvat n urmtoarele zile, la fel procednd alti doi candidati, ambii pentru postul de director adjunct al Scolii Gimnaziale „Stefan cel Mare” din Vaslui, ale cror medii totale nu le-ar permite cstigarea acestui post. Scoala din Pogonesti, unde a fost cea mai mare concurent, ar putea rmne fr director, dup ce toti cei trei candidati au picat concursul, unul mai avnd doar sansa contestatiiei depuse n legtur cu nota primit la interviu.

Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vaslui a publicat rezultatele, inainte de contestatii, ale concursului pentru ocuparea unuia din cele 90 de posturi vacante de director sau director adjunct ale institutiilor de invtmant preuniversitar de stat din judet. Desi sustinerea interviului si a CVaului profesional de ctre candidati ar fi trebuit s aib loc pan la sfarsitul lunii iulie, numrul mic, doar 69 de profesori inscrisi la concurs, a permis ca aceste probe s se desfsoare in doar 3 zile. n urma acestor examinri, alti 3 candidati au fost declarati ca respinsi, pe lang cei 13 candidati care au picat la proba scris si care, cu o exceptie, nici mcar nu sau mai prezentat la ultimele probe. Doi dintre ei, care au obtinut punctaj insuficient la sustinerea interviului, au fcut contestatii in termenul de 48 de ore de la afisarea rezultatelor. La fel au procedat alti doi candidati, care, desi au trecut proba interviului, au obtinut un punctaj insuficient pentru a ocupa functia dorit. Este vorba de Sorin Popoiu si Cristina Gheteu, care, notati cu 36,65, respectiv 35,30 la interviu, au obtinut medii totale cu 1,75, respectiv cu 5,70 puncte mai mici decat cea de-a treia candidat la functia de director adjunct a Scolii Gimnaziale ‘Stefan cel Mare’ din Vaslui, actuala interimar Cristina Mihaiela Lefter, notat la interviu cu 42,25 puncte. Proba interviului s-a dovedit dificil si pentru profesorul Marian Bolum, care nu a intrunit cerintele pentru a ocupa functia de director al Scolii Gimnaziale ‘Manolache Costache Epureanu’ din Barlad, obtinand doar 26 de puncte, ins, cu 35 puncte obtinute, s-a dovedit a fi calificat pentru functia de director adjunct. La respectiva scoal, ISJ Vaslui va trebui s desemneze un interimar pentru a ocupa postul de director in urmtorul an scolar, dup ce profesorul Bogdan Sorin Jora, care, la fel, a optat pentru ambele functii de conducere, a picat inc de la proba scris. La fel, in cazul Scolii Gimnaziale ‘Dimitrie Negrutiu’ din Pogonesti, unde a fost una dintre cele mai aprige concurente. Aici, un candidat, Daniela Ttaru, nu s-a prezentat deloc la concurs, un altul, Neculai Ttaru a picat proba scris si, ulterior, si cea a CV-ului, iar un al treilea candidat, Cristina Pvlescu, a fost declarat respins la ultima prob, cea a interviului, unde a obtinut 33,35 puncte, fat de minimul de 35 de puncte. Acesta din urm mai trage sperante s ocupe totusi functia de director a respectivei scoli, dac contestatia depus va fi solutionat pozitiv. Dac in ceea ce priveste candidatii la functia de director a unor grdinite, toti cei 7 inscrisi au promovat acest examen, nu la fel este in cazul liceelor, trei dintre pretendenti fiind respinsi inc de la proba scris. Cu o promovabilitate de 75,3% inregistrat inainte de rezolvarea contestatiilor, profesorii din Vaslui au dovedit, la fel ca la concursul similar organizat toamna trecut, c sunt mai bine pregtiti profesional decat colegii din multe alte judete, acolo unde numrul respinsilor este mai mare.

1 COMENTARIU

  1. Dle. Mocanu, nu e clar de ce scrieti promovabilitate intre ghilimele.Si 2, corect este promovare.promovabilitate inseamna altceva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.