Microbuz antifonat cu tigri de contraband

Echipa comun de control din Punctul de Trecere a Frontierei Albita a descoperit aproximativ 10.000 tigarete, pe care un tnr de 25 de ani, cettean romn, ncerca s le introduc ilegal n tar, sustrgndu-le de la controlul de frontier. Marfa de contraband, n valoare de peste 2.200 lei, era ascuns n peretii laterali ai microbuzului pe care tnrul l conducea.

Marti, unul din cele trei traditionale ceasuri rele s-a consumat undeva n jurul orei 23.00, cnd, la Punctul de Trecere a Frontierei Albita s-a prezentat, pentru efectuarea formalittilor de control pentru a intra n tar, la volanul unui microbuz marca Volkswagen Transporter nmatriculat n Republica Moldova, Cornel C., n vrst de 25 de ani, cettean romn. n baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amnuntit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care echipa comun de control, format din lucrtori vamali si politisti de frontier, a descoperit, ascunse n peretii laterali ai autovehiculului, n scopul sustragerii de la controlul de frontier, 9.940 tigarete de diferite mrci, de provenient duty free. Conform prevederilor legale, a fost luat msura retinerii tigrilor, n valoare de 2.237 lei, n vederea confiscrii, si sanctionarea contravent ional a lui Cornel C, cu amend n valoare de 10.000 lei, de aproape cinci ori mai mare dect valoarea tigrilor!

Alte masini, aceeasi poveste!

Pe 26 aprilie, n jurul orei 22.00, tot n PTF Albita, s-a prezentat pentru efectuarea formalittilor de control, pentru a intra n tar, conducnd un autocar marca Setra, nmatriculat n Republica Moldova, cetteanul romn Anatolie I., n vrst de 43 de ani. O zi mai trziu, n jurul orei 5.00, n acelasi punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalittilor de control, pentru a intra n tar, conducnd un autocar marca Setra, nmatriculat n Romnia, cetteanul romn Ion B., n vrst de 36 de ani. n baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unor controale amnuntite asupra autovehiculelor, ocazie cu care echipele comune de control, formate din lucrtori vamali si politisti de frontier, au descoperit ascunse n peretii laterali precum si n lada de alimente, n scopul sustragerii de la controlul de frontier, cantitatea total de 15.220 tigarete, diferite mrci, cu timbru de acciz Republica Moldova. Conform prevederilor legale, a fost luat msura retinerii tigrilor n valoare total de 3.425 lei, iar brbatii au fost sanctionati contraventional cu amenzi n valoare total de 20.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.