Cum a salvat un USR-ist a salvat onoarea protestatarilor

Vineri, un singur contestatar al Ordonantei 13/2017, ntre timp retra s, a demonstrat c este cu adevrat interesat de punctele de vedere ale PSD privind modificarea codurilor. Este vorba de executorul judectoresc Alin Silitr, venit n calitate de cettean interesat, nu de om politic. Prezenta lui a salvat dezba – terea organizat de PSD Vaslui, problemele ridicate de fostul candidat USR la Senat stabilind, de la nceput, un nivel ridicat al discutiilor.

Prevenit inc de la sosire c sala este mai mult goal, Dumitru Buzatu, presedintele PSD Vaslui, organizatorul dezbaterii publice pe tema prevederilor OU nr. 13 privind modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal si a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedur penal, a declarat c nu vede in asta o problem. ‘Noi suntem pregtiti s discutm si cu multi, si cu putini’, a spus liderul social-democratilor vasluieni. A doua variant a fost cumva obligatorie, la inceperea dezbaterii, in sal aflandu-se 24 de persoane, din care 14 erau jurnalisti! Atat de mare a fost interesul contestatarilor ordonantei puse in dezbatere, incat la actiunea PSD nu a participat niciunul, desi toate ziarele locale au publicat invitatia la eveniment. Exceptia – fericit, in cazul de fat – a reprezentat-o Alin Silitr, un tanr executor judectoresc tot mai prezent, in ultima perioad, in spatiul politic vasluian. n ciuda acestei calitti, el a precizat, inc de la prima interventie, c a venit in calitate de ‘cettean interesat’, nu de om politic. Pregtirea de specialitate si problemele ridicate de Silitr au animat inc de la inceput dezbaterea, salvand-o de la a deveni o discutie ‘noi intre noi’. Cu argumente solide si inarmat inclusiv cu minutele Curtii Constitutionale in materie, Alin Silitr a ‘confiscat’ dezbaterea, fiind, practic, singurul in stare s inteleag (si s combat) aspectele tehnice prezentate de membrii prezidiului, format din Dumitru Buzatu, avocatul Ionut Mancas si juristul Eduard Popica. Concluzia, dac se poate trage una in contextul in care Dumitru Buzatu a declarat c, dac va trebui, se vor mai organiza astfel de dezbateri, i-a apar tinut lui Ionut Mancas: ‘Sunt dou tabere care nu accept argumentele celeilalte’. Si, cu exceptia lui Alin Silitr, nici prezenta fizic…

Talibani versus ragalii – o dezbatere (ne)adevarata!

n aceeasi zi, protestatarii nemultumiti, a cror portavoce este tanrul dr. George Silvestrovici, a anuntat organizarea unei alte dezbateri, ‘la initiativa vasluienilor care protesteaz in aceste zile’, cu un moderator neutru. ‘Asadar, astzi, 3 februarie, ora 19.00, la sala de conferinte a Hotelului Racova, va avea loc o dezbatere organizat pe tema ordonantelor in format restrans, dezbatere care va fi transmis public. Invitm Organizatia Judetean a PSD Vaslui, in frunte cu domnul Dumitru Buzatu, dar si parlamentarii coalitiei de guvernare. (…) Titlul dezbaterii va fi: ‘Dreptul nu inseamn manevrarea normelor de procedur legislativ impotriva scopului lor’ (apud Uni – versitatea de Vest din Timisoara, 2 februarie 2017) (…)’. Ei bine, atat de ‘restrans’ a fost formatul anuntatei dezbateri, incat aceasta nu a mai avut loc!

2 COMENTARII

  1. La un liceu nemtean important elevii unei clase terminale nu au participat la ora de matematica din orarul zilei ca forma de protest fata de profesorul lor (doctor in matematica , autor de manuale etc). Acesta intra in sala de clasa , face apelul si noteaza in catalog absentele , iar apoi incepe sa predea lectia programata. Face exercitii aplicative , da tema pt acasa si isi incheie cele 50 minute de prestatie pt care este platit.Intamplarea a facut inconjurul judetului.

  2. Prezenta ar fi fost alta daca protestatarii nu primeau eticheta de „ragalii„. Pentru a se realiza un dialog conditia minima este de a-ti respecta partenerul de dialog.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.