DNA, lovitura de Palat!

DNA_vasluiPalatul Administrativ, n care si au sediile Consiliul Judetean si Prefectura Vaslui au fost, ieri, vizate de perchezitiile procurorilor DNA, la fel, si sediile a trei primrii din judetul Vaslui – Suletea, Stefan cel Mare si Murgeni – si cteva birouri din Centrul de Afaceri Vaslui. Totodat, procurorii anticoruptie au descins si la locuintele fostului primar al municipiului Brlad, Constantin Constantinescu, la sediul firmei acestuia, precum si la cel al firmei prietenului si partenerului su de afaceri, Viorel Dumitrasc. Din toate locatiile perchezitionate, mascatii au scos zeci de saci cu documente, relevante ntr-un dosar privind presupuse fraude cu fonduri europene. Fiindc foarte multe proiecte derulate de institutiile vizate de perchezitiile de ieri s-au derulat cu bani europeni, este de nteles volumul mare de documente ridicat de mascati.

n acest dosar privind fraude cu fonduri europene, ieri, au avut loc perchezitii la 62 de adrese din Bucuresti si cinci judete, la Vaslui fiind vizate sediul CJ Vaslui, al Prefecturii (unde a fost vizat doar seful de cabinet al Prefectului, Eduard Popica) si sediile a trei primrii, Suletea, Murgeni si Stefan cel Mare, precum si sediile unor societti comerciale si locuintele unor persoane. Potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie, procurorii de la Serviciul Teritorial Iasi au fcut cercetri in dou cauze penale care vizeaz suspiciuni privind svarsirea unor infractiuni de coruptie, asimilate celor de coruptie si a unor infractiuni indreptate impotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, comise in perioada 2011-2015. Surse judiciare au declarat c persoanele vizate in acest dosar sunt suspectate de luare de mit, abuz in serviciu si fals in legtur cu accesarea fondurilor europene si cu intocmirea documentatiei in acest sens. Astfel, conform surselor citate, persoanele vizate in acest dosar sunt suspectate de luare de mit, abuz in serviciu si fals in legtur cu accesarea fondurilor europene si cu intocmirea documentatiei in acest sens. Un punct de interes al procurorilor anticoruptie pare s fie modul in care a fost atribuit unul dintre cele mai mari proiecte cu finantare european derulat in judetul Vaslui, care vizeaz realibilitarea retelelor de ap si canalizare in mai multe localitti din mediul urban. Pe cale de consecint, perchezitii au avut loc, tot ieri, si la sediul SC Aquavas SA Vaslui, de unde au fost ridicati mai multi saci cu documente.

Seful CJ, primele reactii

Spre sear, din sediul Consiliului Judetean a iesit si Dumitru Buzatu, presedintele institutiei, dup ce toat ziua si-a petrecut-o in biroul su, alturi de procurori. El a fost rezervat in declaratii. „Presupun c exist niste suspiciuni, pentru c altfel nu ar veni nimeni s fac perchezitii si s ridice documente. (…) Dac va fi necesar, vom angaja un avocat, dar deocamdat nu angajm pe nimeni. Asteptm s vedem ce se intampl”, a declarat, asear, Dumitru Buzatu. Presedintele CJ a spus c nu cunoaste date despre celelalte perchezitii efectuate la alte institutii si persoane din judet, dar c e firesc s aib emotii. „Nu cred c cineva care face obiectul unei asemenea cercetri este lipsit de emotii. n ceea ce priveste documentele, astept si eu s vd despre ce este vorba, ce contine acel dosar si dac este pe numele meu”, a mai spus pesedintele CJ Vaslui.

Descinderi DNA si la primariile Suletea si Stefan cel Mare

Ieri, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Iasi au descins si la sediul Primriei Suletea. Procurorii le-au solicitat functionarilor s le pun la dispozitie documentele care au plecat si au intrat in Primrie in legtur cu firma SC Transmir SRL Murgeni. Ciprian Tamas, primarul comunei Suletea, a precizat c procurorii au luat toate documentele in original, fiind intocmit un proces-verbal in acest sens. „Este vorba despre un proiect implementat in comuna noastr de firma Transmir in anul 2010, prin care au fost asfaltati 6,5 kilometri de drum in Suletea. Noi am predat toate documentele care ni s-au cerut, dup care controlul s-a incheiat”, a spus Ciprian Tamas. Lucrrile de asfaltare fac parte dintr-un proiect european cu finantare nerambursabil, accesat de Primria comunei Suletea in cadrul Msurii 322, din cadrul Planului National de Dezvoltare Rural. La Primria Stefan cel Mare, procurorii DNA au cerut documente si date despre niste firme cu sediul pe raza comunei, care isi desfsoar activitatea in domeniul agricol.

5 COMENTARII

  1. Zgomot mult. Intrebare : ce fac cu documentele ridicate, caci acestea trebuie verificate de specialisti, nicidecum de procurori.Uite asa acum intra in stagnare investitiile judetului.Ei au numai suspiciuni, caci de aveau probe elocvente plecau si cu sefutii . Nu v-a iesi nimic.

  2. Doamne s-a trezit DNA-ul si la Vaslui si Barlad? nu-mi vine sa cred….de cind tot spunem ca baronii locali isi fac de cap… oare cum de s-au trezit ? i-a lasat Ponta din mina?si ia dat pe mina DNA-ului?La inchisoare cu ei. in celule nu la domiciliu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.