Tnr din Husi, cercetat pentru nselciune

Sptmna trecut, politistii huseni au probat activitatea infractional a unei femei n vrst de 32 de ani, cunoscut cu antecedente penale, care, prezentndu-se cu o identitate fals, a indus n eroare o btrn de 84 de ani, care i-a dat suma de 1.200 lei.

Politistii Biroului de Investigatii Criminale Vaslui au efectuat cercetri fat de Gabriela C., de 32 de ani, din municipiul Husi, suspect de svrsirea unei infractiuni de nselciune, fapt comis n dauna Elenei C., n vrst de 84 de ani, din aceeasi localitate. n dup-amiaza zilei de 9 august, Gabriela C. a intrat n curtea prtii vtmate si a intrat n discutie cu sotul acesteia, care efectua lucrri agricole n grdin. Btrnul a confundat femeia cu o cunostint a familiei si a ndrumat-o s intre n imobil, pentru a discuta si cu sotia lui. Suspecta a intrat n locuint si s-a prezentat btrnei ca fiind persoana cu care o confundase btrnul. A stat de vorb putin cu btrna, apoi, sub pretextul c vine din partea unei institutii biserices ti din Husi, i-a solicitat acesteia mprumut o sum de bani. Gabriela C. i-a spus btrnei c suma de bani i va fi napoiat n cteva zile. Indus n eroare, aceasta i-a nmnat suspectei suma de 1.200 lei, bani pe care i avea n locuint, apoi falsa cunos- tint a prsit imobilul. Ulterior, btrna a mers n vizit la o vecin si i-a povestit cele ntmplate. Aceasta si-a dat seama c Elena C. a fost nselat si a sesizat imediat politistii, prin intermediul sistemului unic de urgent 112. Dup comiterea faptei, Gabriela C. a cheltuit o parte din banii btrnei cumprnd produse alimentare si obiecte de mbrc- minte. Politistii au recuperat doar 500 lei, bani care au fost restituiti prtii vtmate. Pe numele Gabrielei C. a fost ntocmit dosar penal pentru svrsirea infractiunii de nsel ciune. Femeia este cunoscut cu antecedente penale. Aceasta a fost eliberat din penitenciar n luna septembrie a anului trecut fiind condamnat la o pedeaps privativ de liberate pentru svrsirea de infractiuni de nselciune cu acelasi mod de operare.

Recomandari

n acest caz, suspecta a ales ca victim o btrn, care prezint un grad crescut de vulnerabilitate din cauza vrstei naintate. Persoanele n vrst sunt de cele mai multe ori credule si nu se feresc s le arate autorilor locul unde pstreaz banii, precum si sumele detinute. nainte de a avea nevoie de ajutorul Politiei este bine s fiti dumneavoastr cei care si iau msuri de prevenire, fapt pentru care politistii vasluieni recomand:

???? Nu primiti pe proprietatea dumneavoastr persoane pe care nu le cunoasteti!
???? Nu aveti ncredere n necunoscuti care pretind c sunt angajati ai unor firme sau institutii fr a verifica dac acest lucru este adevrat!
???? Persoanelor care ncearc s v vnd diverse bunuri, solicitati-le mai nti autorizatia necesar pentru vnzarea acestor bunuri.
???? Fiti vigilenti: de foarte multe ori vnztorii ambulant i s-au dovedit a nu fi persoane de ncredere!
???? Instruiti persoanele vrstnice din familia dumneavoastr s nu primeasc sub niciun pretext pe proprietatea lor persoane necunoscute!
???? Sub nicio form nu artati necunoscutilor locul unde v tineti banii, si dac e posibil nu pstrati sume mari de bani la domiciliu!
???? Nu v ludati cu sumele de bani detinute de dumneavoastr! Riscati s deveniti victima infractorilor!
???? Dac cineva ncearc s v pcleasc, anuntati imediat politia! Nu uitati de apelul unic de urgent 112, apel gratuit din orice retea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.