Spitalul din Negresti, mai aproape de redeschidere

spitalul_negrestiPrimria Negresti a cstigat procesul cu SC Hospital Clinic dr. Filip SRL Bucuresti, firma cu care administratia local se afl n litigiu pentru cstigarea drepturilor de folosint a spitalului. Urmeaz un alt proces, de ast dat la Vaslui, pentru c firma a fcut recurs la decizia magistratilor ieseni. Autorittile locale sper ca pn la sfrsitul anului s se obtin o sentint definitiv n acest caz si spitalul s fie redeschis ca sectie exterioar a Spitalului de Urgent Vaslui.

n urm cu un an, consilierii negresteni au fost de acord ca Primria s se asocieze cu SC Hospital Clinic dr. Filip SRL Bucuresti, pentru deschiderea unui spital privat n localitate. Contractul de asociere dintre Primria Negresti si firma din capital se ncheia pe 15 ani, perioad n care societatea se obliga s ofere servicii medicale populatiei din zon. n schimb, autorittile locale trebuiau s pun la dispozitie cldirile fostului spital, terenurile si aparatura medical trecute n inventar. Cu alte cuvinte, spitalul privat urma s functioneze pe vechea structur, cu 128 de paturi, urmnd s deserveasc peste 50.000 de locuitori dintr-un numr de 14 comune, din care opt din judetul Vaslui, cinci din Iasi si una din Neamt. Pentru c reprezentantii firmei private nu au reusit s se ncadreze n termenii contractati pentru a redeschide spitalul, tot consilierii au decis rezilierea contractului. A nceput un proces lung, pn la ncheierea cruia administratia local s-a vzut cu minile legate n ceea ce priveste alte decizii referitoare la soarta spitalului. Recent, procesul s-a ncheiat cu o sentint favorabil Primriei Negresti. „La Iasi, am cstigat procesul pe care l aveam cu SC Hospital Clinic dr. Filip SRL Bucuresti. Doar c acestia nu au fost multumiti de verdict si au fcut recurs. Acum, procesul se va desfsura la Vaslui, primul termen stabilit fiind pe 24 septembrie. Sperm ca termenele s fie mai scurte si s cstigm si de aceast dat, astfel nct s putem redeschide spitalul ca sectie a Spitalului de Urgent Vaslui”, ne-a spus Vasile Voicu, primarul orasului Negresti. Vasile Mihalachi, vicepresedinte al CJ Vaslui, sustine c administratia judetean este pregtit s preia si spitalul Negresti. „Chiar vrem s redeschidem unitatea medical spitaliceasc n Negresti, pentru c acum n zona Negrestiului asistenta medical primar este asigurat doar de medicii de familie. n ceea ce priveste preluarea lui de ctre Consiliul Judetean, motivatiile sunt simple. n primul rnd, cheltuielile de administrare mari nu ar putea fi suportate de Primria Negresti. n al doilea rnd, se vrea o unitate medical n care s se fac spitalizri si n care medicii s nu plece din cauza salariilor mici”, a precizat Vasile Mihalachi.

4 COMENTARII

  1. il deschideti voi cand il deschid si eu! O gluma buna! Noi vrem spitalul cum a fost si cum ai promis voicule nu o sectie de la vaslui ca nu ajuta cu nimic oamenii!!!!

  2. „Amarati”?? :-j..Probabil nu esti din zona aceea ca sa stii ce presupune inchiderea unui spital,care era atat de util pentru acei locuitori. Dar fiecare cu mentalitatea sa ;). Toate cele bune si sper sa nu ajungi vreodata in situatia in care viata ta sa depinda de inchiderea unui spital 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.