Numai 90 de catedre au fost ocupate de titulari

Doar putin peste jumtate din posturile titularizabile din judetul Vaslui si-au gsit stpn, ieri, n cadrul sedintelor publice adresate cadrelor didactice care au obtinut peste 7.00 la concurs. Mai exact, numai 90 din cele 173 de catedre. Din pcate, asa cum se ntmpl n fiecare an, posturile titularizabile rmase vacante vor fi ocupate de suplinitori, adic de dascli cu note ntre 5.00 si 6.99.

Chiar dac, dup solutionarea contestatiilor, 214 cadre didactice au reusit s obtin nota necesar intrrii n sedint public, nu toti au fost suficient de norocosi nct s primeasc si post. Asta pentru c, n unele cazuri, la concurs au fost scoase prea putine posturi comparativ cu numrul celor care se ncadrau. Este cazul catedrelor de nvttori (49 candidati pe 19 locuri) si educatori (12 candidati pe 11 locuri), precum si a profesorilor de limba romn (10 candidati pe 6 locuri), biologie (6 candidati pe un loc), psihopedagogie special (11 candidati pe un post) sau educatie fizic si sport (14 candidati pe 7 posturi). ns, la unele materii, numrul catedrelor titularizabile scoase la concurs l-a depsit pe cel al candidatilor si nu au putut fi ocupate n totalitate. Este cazul catedrelor de religie (5 candidati pe 15 posturi), limba francez (15 candidati pe 25 posturi), limba englez (8 candidati pe 28 posturi) sau matematic (11 candidati pe 17 posturi).
Spre deosebire de anii trecuti, cnd sedinta de repartizare se organiza ntr-un singur centru si toat lumea se clca n picioare n dorinta de a prinde un post ct mai aproape de cas, acum, sedintele s-au desfsurat n zece centre din Brlad, Husi, Negresti, Vaslui si mediul rural. Oricum, dac nainte de proba scris erau 724 de aspiranti la cele 173 de catedre titularizabile vacante, dup concurs si ulterior, dup rezolvarea contestatiilor, au mai rmas 214 astfel de candidati. Chiar si asa, doar 90 dintre ei s-au titularizat ieri.
La sedintele publice pentru repartizarea prin titularizare, adic pe o perioad nedeterminat, s-au ocupat numai 90 din cele 173 de catedre titularizabile Cele mai multe au fost repartizate n sedintele publice de la Grupul Scolar Stefan Procopiu Vaslui si Colegiul Tehnic Alexandru Ioan Cuza Brlad, cte 31 de catedre de la fiecare. Celelalte 28 de posturi au fost distribuite n restul centrelor din judet, ne-a declarat prof. Gheorghe Flueras, inspector scolar cu managementul resurselor umane.
Acesta a precizat c cele 83 de catedre titularizabile rmase nc vacante vor putea fi ocupate pn pe 31 august. Prima sans o vor avea suplinitorii, adic cei peste 160 de dascli ce au obtinut ntre 5.00 si 6.99 la concurs. Pentru acestia vor fi organizate sedinte publice pe 16 august. Pe lng posturile titularizabile neocupate, suplinitorii vor avea la dispozitie si cele 1.242 posturi valabile numai pentru un an (538 posturi complete si 704 posturi incomplete). n continuare, sedinte publice vor fi organizate pe 20 august (pentru completare de norm), pe 24 august (pentru pretransfer), pe 29 august (pentru detasare la cerere si detasare n interesul nvtmntului prin restrngere de activitate nesolutionat) si pe 30-31 august (pentru suplinire).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.