La Multi Ani, domnule primar!

Astzi, Vasile Pavl, primarul municipiului Vaslui mplineste 56 de ani. Edilul spune c si doreste sntate si minte suficient nct s nu i se urce functia la cap. Acum, la moment aniversar, am ncercat s aflm mai multe despre omul care se ascunde n spatele functiei.

Nscut pe 20 august, 1956, n satul Heresti, comuna Cristesti, judetul Iasi, Vasile Pavl a absolvit n 1981 Facultatea de Constructii Industriale, Civile si Agricole Iasi din cadrul Universittii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi, fiind repartizat la Primria municipiului Vaslui ca sef al serviciului de sistematizare. Din 1991 si pn n 2004 a fost director al societtii GOSCOM Vaslui, dup care a ocupat functia de viceprimar. n iunie 2008, vasluienii l-au ales primar al municipiului Vaslui. La alegerile locale din acest an, a cstigat ce-l de-al doilea mandat, fiind votat de peste 80% din alegtori. La aniversarea a 56 de ani, primarul municipiului Vaslui spune c si doreste sntate si s- i dea Dumnezeu minte suficient „s nu i se urce functia la cap”. „Exist o vorb din btrni care spune c, dac vrei s vezi cum este cu adevrat un om, d-i o functie. Sunt multi care n momentul n care ajung s ocupe un post sau o functie de decizie si nchipuie c sunt a toate stiutori si a toate cunosctori. Eu ncerc s m feresc ct pot de acest lucru. Am lucrat ntodeauna n echip si m bazez pe oamenii din jurul meu atunci cnd vreau s fac ceva, pentru c nimeni nu reuseste s fac ceva singur. Eu cred c m caracterizeaz corectitudinea si seriozitatea, si asta astept si de la cei cu care lucrez, pentru c numai asa poti cstiga respectul celor din jur. Pentru c respectul oamenilor este greu de obtinut: oamenii te judec dup cuvinte, dup atitudine si, mai ales, pentru ceea ce faci. Ceea ce cstigi ns n ani de zile poti pierde ntr-o clip”, ne mrturises te Vasile Pavl, care spune c singurele sale regrete sunt legate de neputinta de a face tot ce si doreste pentru oras si pentru oamenii acestui oras.

Bilant la ceas aniversar

La ceas aniversar, este mai usor s afli cine este omul din spatele functiei pe care o ocup. Primarul municipiului Vaslui spune c din punct de vedere profesional se simte realizat si c are sentimentul c se afl acolo unde trebuie, dar cele mai mari satisfactii din viat au fost cele legate de familie. „Dragi sufletului meu si cele mai importante momente din viat sunt momentele legate de cstoria mea, de nasterea celor doi copii, de toate evenimentele frumoase legate de familie. Pentru c, ntodeauna, n tot ceea ce am fcut, cnd mi-a fost greu, familia mi-a fost alturi si m-a sustinut. Aici mi-am gsit echilibrul si puterea de a merge mai departe, aici am gsit cele mai mari satisfactii”, mrturiseste Vasile Pavl. Edilul nu a uitat de unde a plecat si se ntoarce cu drag n casa natal ori de cte ori are ocazia. „Am fost recent n concediu si am ncercat s ne cazm ntr-o pensiune. Nu reuseam s gsim locuri. Ni se spunea c este plin cu cei care sau ntors acas de la munc n strintate si locuiesc la pensiune, unde au mai mult confort dect n casa printilor. Eu nu nteleg cum poti s uiti de unde ai plecat, indiferent ct de departe sau de sus ai ajunge pe scara social. Acas, la ai mei, nu am nici toaleta n cas, nici ap curent, dar cu greu pot s compar cu altceva bucuria si plcerea pe care o am cnd m duc acolo, cnd m ntlnesc cu ai mei, cu fratii mei, cu oamenii pe care i cunosc de cnd eram copil”. Despre omul Vasile Pavl am mai aflat ceva: crede n destin. „Hotrtor n viata mea a fost momentul n care am primit repartitia pentru Vaslui. N-am s uit niciodat ziua n care, tnr absolvent de facultate, am intrat cu repartitia n mn n Primria Vaslui. Veneam atunci pentru un an, dup care urma s m ntorc asistent la facultate, dar am rmas aici o viat si nu mi pare ru”, spune primarul. Alte detalii aflm de la sotia sa, doamna Doina. „Un an mai trziu am terminat si eu facultatea si am primit repartitie ntr-un oras din Ardeal. Eram deja cstoriti, eu am plecat acolo iar ardelenii, care s-au purtat extraordinar cu noi, i-au oferit si lui un loc de munc. Am ales ns Vasluiul si, din fericire, am obtinut si eu transferul destul de repede”, spune Doina Pavl, sotia primarului municipiului, o femeie delicat si blnd. Tot ea ne „vinde” cteva secrete despre sotul ei: „Este un om sensibil, destul de timid, dar, cel mai important, un om care se tine ntodeauna de cuvnt”.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.