ncepe btlia pentru sefia sectiilor Spitalului „Elena Beldiman” Brlad

n scurt timp, toate functiile de sef de sectie din cadrul Spitalului de Urgent „Elena Beldiman” Brlad vor fi scoase la concurs. Pe cele 17 posturi de conducere vor putea accede nu numai medici care lucreaz deja n unitate, ci si din cadrul altor spitale din tar. Conditia principal pentru a putea participa la concurs este vechimea n specialitatea respectiv, de minim cinci ani.

Dup o pauz de cinci ani, posturile de sefi de sectii din cadrul Spitalului de Urgent „Elena Beldiman” Brlad vor putea fi ocupate, din nou, prin concurs si nu prin delegatie semnat de manager. Primul pas n aceast directie a fost deja fcut. Anuntul prin care cele 17 functii de sef de sectie urmeaz s fie disputate a fost publicat n Revista „Viata medical”, vineri, 27 iulie. Specialittile pentru care se va sustine concurs pentru functiile de conducere sunt: Medicin Intern, Anestezie si Terapie Intensiv, Chirurgie General, Obstetric-Ginecologie, Neonatologie, Neurologie, Boli Infectioase, Medicin Intern Cronici, Psihiatrie, Pneumologie I si II, Pediatrie I si II, Laboratorul de Analize Medicale, Laboratorul de Bacteriologie-BK, Laboratorul de Radiologie si Imagistic Medical si Anatomie Patologic. Cei interesati de aceste posturi pot gsi lista documentelor necesare la nscriere n numrul respectiv al Revistei „Viata medical”.
„Potrivit legislatiei n vigoare, perioada de nscriere a candidatilor la concurs este de 15 zile de la data publicrii anuntului, adic pn pe 10 august. Concursul propriu-zis va fi organizat n termen de minimum 30 de zile de la data publicrii anuntului. ns, pentru c sunt multe sectii si pentru fiecare trebuie desemnat o comisie de examen, nu cred c ne vom grbi cu organizarea concursului”, ne-a spus dr. Gabriela Danis, directorul medical al spitalului brldean.
Aceasta a precizat c, la concurs, se vor putea nscrie medici cu cel putin cinci ani vechime n specialitatea postului, pe care o practic n mod curent si n care sunt confirmati prin ordin de ministru (vechimea n specialitate decurge de la data confirmrii si ncadrrii ca medic specialist). Adic pe fotoliile de sefi pot accede att medici care au sustinut si obtinut primariatul (medici primari), ct si medici specialisti.

Probele concursului

Concursul va avea trei probe. Prima va fi interviul, pe parcursul cruia, candidatii si vor expune proiectul de management. Interviul este obligatoriu si eliminatoriu. Pentru a putea trece la urmtoarea prob, participantii trebuie s obtin cel putin 50 de puncte dintr-un total de 100. Al doilea hop este proba scris, unde candidatii vor trebui s rezolve zece subiecte din legislatia sanitar pentru a-si dovedi calittile de bun administrator de sectie. Fiecare subiect valoreaz cte 10 puncte si, pentru a promova proba, medicii trebuie s obtin minimum 70 de puncte. n final, candidatii vor trece la proba clinic (practic), n cadrul creia se urmreste dac medicii nscrisi pentru functiile de sefi de sectie sunt buni profesionisti n specialittile pe care profeseaz. La aceast prob, candidatii trebuie s fie notati cu minimum 50 de puncte dintr-un total de 100.
„Ultimul concurs organizat pentru fotoliile sefilor de sectii a avut loc n vara anului 2007. Mandatul are o durat de trei ani si, n 2010, ar fi trebuit s avem un nou concurs, ns nu s-a ntmplat asa. n unele cazuri, mandatul a fost prelungit prin delegatie semnat de manager, iar n altele au fost numiti alti sefi de sectie”, a completat dr. Danis.

1 COMENTARIU

  1. BUNA ZIUA,AM VAZUT UN ANUNT PE ONLAIN BARLAD IN CARE SE SPECIFICA CA AVETI NEVOIE DE UN CURIER.DACA SUNTETI AMABILI VA ROG SA-NI SPUNETI DACA ANUNTU MAI E VALABIL DEOATECE SUNT INTERESAT DE ACEST POST.VA MULTUMESC ANTICIPAT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.