ncep blciurile, ncep problemele!

Directia Sanitar-Veterinar si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Vaslui a transmis o serie de recomandri, att pentru consumatori, ct si pentru agentii economici care vor participa, n aceste zile, la blciul anual din Brlad. Astfel, n scopul prevenirii aparitiei toxiinfectiilor alimentare pe perioada desfsurrii blciului, cnd consumul unor cantitti de alimente de origine animal, dar si non-animal creste considerabil, este necesar intensificarea actiunilor de supraveghere sanitar-veterinar. Ca urmare, se impune ntreprinderea unor msuri suplimentare concentrate pe modul n care sunt produse, depozitate, transportate si valorificate produsele de origine animal si non-animal. DSVSA Vaslui recomand tuturor cettenilor s consume alimente numai din unitti nregistrate/autorizate sanitarveterinar si pentru siguranta alimentelor, s evite achizitionarea de produse alimentare din locuri neautorizate, s citeasc atent etichetele produselor achizitionate si s ne comunice orice abatere de la normele sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor ntlnite, pentru a putea lua msuri imediate cu cei care nu respecta sntatea consumatorilor. n ce ne prives- te, ne vom asigura c toti agentii economici care comercializeaz produse de origine animal n perioada blciurilor anuale organizate de ctre autorittile locale vor respecta normele n vigoare, ne-a declarat medicul veterinar Decebal Sraru, directorul executiv al DSVSA Vaslui. Inspectorii institutiei care vor merge peste doar cteva zile n control n blciul din Brlad vor urmri felul n care sunt expuse la vnzare produsele de origine animal si mai ales dac se afl n locuri si spatii care s le asigure temperaturi adecvate. Conditiile de manipulare, depozitare si transport a acestor produse, mentinerea lantului frigorific si documentele referitoare la controlul sanitar-veterinar vor fi alte tinte al inspectorilor directiei vasluiene.

Primele controale

Pentru a se asigura c n blciuri nu vor ajunge produse ce ar putea atenta la sntatea consumatorilor, inspectorii ncep de astzi primele controale. Prin urmare, n perioada 22-29 august, n ntreg judetul au loc verificri n unitti de comercializare, distributie, procesare a produselor de origine animal, ct si n piete. Controalele vizeaz modul n care agentii economici respect prevederile legale privind sigurant a alimentelor. Vor fi verificate supermarketuri, depozite alimentare, centre de ambalare ou, pescrii si magazine alimentare. Se vor sanctiona drastic abaterile privind lipsa documentelor care s ateste provenienta produselor alimentare, etichetarea necorespunztoare a produselor alimentare, nementinerea lantului termic al produselor, dar si igiena si ntretinerea necorespunztoare a spatiilor de lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.