Directori scolari schimbati chiar nainte de a fi evaluati

Mai mult de 20 de directori de scoli si grdinte din Vaslui, Brlad, Husi, dar si din mediul rural au fost nlocuiti din functie. Desi toat lumea se astepta ca noua conducere a Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui s-si aduc proprii directori, este suspect c acest lucru se ntmpl exact acum, cnd trebuie s nceap evaluarea activittii directorilor.

n ultima sedint a Consiliului de Administratie din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui, ce a avut loc vineri, 3 august, s-a aprobat nlocuirea din functie a peste 20 de directori scolari. Cei mai multi, respectiv 12, sunt din mediul rural. Astfel, conducerea ISJ Vaslui a numit directori noi la Scoala Perieni (Gabi Gavrilescu), Scoala Popeni (Loredana Popa), Scoala Duda Epureni (Florin Mantea), Scoala Gherghesti (Mihai Stoica), Scoala Ghermnesti (Adrian Prodea). Directori noi vor fi si la Scoala Hoceni (Jenic Vartolomei), Scoala Viisoara (Monica Sandu), Scoala Rafaila (Iulia Ciolan), Scoala Bogdana (Simona Gorcea), Scoala Rosiesti (Eugen Sava), Scoala Laza (Radu Ilie) si Scoala Voinesti (Romeo Obreja – dir. principal si Valeriu Novac – dir. adj). Pentru c, n spt- mnile trecute, au mai fost fcute niste nlocuiri, n Brlad au fost numiti, acum, numai doi directori noi. Este vorba despre Rodica Stela Gheciu, la Grdinita nr. 2, si Miluta Anghelus, la Scoala nr. 1. Si din rndul directorilor scolari din Vaslui vor fi schimbati ctiva. Astfel, de acum ncolo, Grdinita nr. 8 va fi condus de Rodica Pavel, Grdinita nr. 9 de Cristina Mocanu, Scoala nr. 6 de Camelia Badea (dir. adj.), Scoala nr. 8 de Vlad Baban si Grupul Scolar „Ion Mincu” de Ovidiu Lisievici (dir. adj.). La Husi, Maria Trnuceanu va veni la Grupul Scolar Tehnic „Sfnta Ecaterina” si inspectorul scolar Mihaela Donea, ce abia a demisionat, va prelua sefia Grupului Scolar de Arte si Meserii. n total, 21 de directori de grdinite, scoli si licee au fost dati la o parte si, n locul rmas liber, adusi unii agreati de PSD sau PNL. Miscarea era de asteptat, mai ales c toti directorii din judet erau numiti cu delegatie. ns ar fi fost logic s se produc la finele lunii august sau la nceputul lunii septembrie si nu acum, cnd tocmai a nceput evaluarea activittii manageriale a directorilor. n orice caz, dac directorii abia nlturati au fost n functie mcar un semestru, inspectorii scolari i vor evalua si pe ei. Iar calificativele acordate vor fi luate n calcul la urmtorul concurs de ocupare a posturilor de directori.

6 COMENTARII

  1. Asa procedeaza Placinta generaleasa pune in functii doar psd-isti fara valoare, ca doar sunt si in randul lor oameni valorosi, dar ei ii place sa se inconjoare de prosti ca sa se vada ea mai desteapta.A pus la invatatori pe Rusu Oana care nu a facut nimic la clasa ca invatator si nu s-a remarcat cu nimic niciodata, dar prostu daca nu-i fudul nu-i prost destul si asta promoveaza Placinta.

  2. Mare dreptate are parintele revoltat, aceasta doamna nu face nimic la orele de franceza si romana, ea nu stie decat sa cante si sa joace pe la diverse actiuni culturale.n loc sa faca recapitulari cu elevii la disciplinele pe care le preda ea aduna babe si mosnegi la cantat.O nenorocita.La testarea nationala nu a fost un elev cu note peste 7, dovada pregatirii la Muntenii de Sus.

  3. La Muntenii de Sus pe cand schimbarea PDL-ISTEI ADAM D., care desfasura sedinte PDL-ULUI in localul gradinitei (informatii care pot fi verificate)!!!!!A fugit la PSD sa-si pastreze „tronul” (directiunea), Inspectoratul nu sesizeaza cameleonismul si incompetenta sa manageriala????

  4. Imi pare rau de directorul de la Rosiesti, dr. in Istorie, un om cu suflet bun, un arheolog prin excelenta, dar totusi s-a facut dreptate Psd-ista.

  5. Atentie! In sfarsit un pdl-ist la conducere! In urma deciziilor luate de inpectoratul scolar cu USL-isti convinsi s-a strecurat si un Pdl-ist. cum ramane cu credinta usl-istilor ca pdl-isti sunt corupti, ca au distrus tara, si implicit invatamantul vasluian cand chiar conducerea isj numeste un pdl-ist? sa fie vorba de tradare politica?

  6. S-a dat semnalul. Cei care vor intra in evaluare nu vor mai fi schimbati . Acesta e semnalul. Numai PSD-UL putea face asa ceva. Generatia de aur a parasit corabia? Ailioaie de la sc. 6 a plecat. Carja a plecat . Iacob a plecat , a mai ramas Busuioc de la sc. 5 dar de el nu se aude nimic. Sunt atatia tineri care asteapta postul de director dar el nu se da deoparte. Sau vrea sa scoleasca pe cineva?Imaginea LUI in sistem este de om al trecutului CONTROVERSAT .
    Sa vina oameni ai prezentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.