Controale la stni

Agentia de Plti si Interventie pentru Agricultur (APIA) Vaslui a declansat controlul la ovine, n teren. Fermierii sunt obligati s si pstreze animalele la locatia declarat pn la data de 30 august. Dac la numrtoare animalele sau crotaliile de identificare lipsesc, cresctorii vor fi sanctionati pn la excluderea de la plat.

n acest an, n campania de primire a certerilor de ajutor n cadrul schemei de plti nationale directe complementare la specia ovine s-au primit 1.690 de cereri, pentru un efectiv de 225.149 capete. Petru Botez, directorul APIA Vaslui, a declarat c fermierii care au solicitat sprijin financiar sunt obligati s si pstreze efectivele de animale la locatia declarat n cerere, pn la data de 30 august, perioad n care se va efectua controlul la fata locului. Dac fermierii nu justific lipsa animalelor si nici a crotaliilor, acestia vor fi sanctionati, ajungndu- se pn la excluderea de la plat sau la sanctiuni multianuale, a spus Petru Botez. Comparativ cu anul trecut, s-au nregistrat cu 400 de cereri mai mult, iar efectivul de animale pentru care se solicit subventie a crescut cu 50.000 de capete. Pltile nationale directe complementare n sectorul zootehnic se acord productorilor agricoli, persoane fizice sau juridice, care detin, cresc si exploateaz animale de product ie, identificate si nregistrate n sistemul national. Astfel, beneficiarii trebuie s fie nscrisi n Registrul National al Exploatatiilor al ANSVSA, dar si n evidenta APIA cu cod unic de identificare (Registrul Unic de Identificare) si s solicite cererea pretip rit la centrul judetean/local al APIA. De asemenea, efectivul din exploatatie trebuie s fie de minimum 50 de capete femele de ovine /25 de capete femele de caprine, care au mplinit vrsta de minimum un an pn la 31 martie 2012, iar efectivul de femele ovine/ femele caprine pentru care se solicit prima s fie mentinut n exploatatie la adresa mentionat n cerere pe perioada de retentie pn la data de 20 august 2012. Animalele pentru care solicit prim s fie nregistrate n RNE si identificate cu o crotalie auricular simpl si o crotalie auricular electronic, ambele continnd acelasi numr unic de identificare a animalului n cazul animalelor nscute ncepnd cu data de 1 ianuarie 2010 si cu dou crotalii auriculare simple, ambele continnd acelasi numr de identificare a animalului, n cazul animalelor nscute nainte de 1 ianuarie 2010.

2 COMENTARII

  1. vine toamna si vara casul e gras, numai bun de pus la putina sau la borcan. UN sfat: puneti cantitati mici (ex. borcane de 880 gr. sau pachetele de 1 kg. in congelator). In rest fiti baieti buni ca nu dati de la voi. Iar mata’ dom Petru nu mi-ai raspuns cum tratezi pe Cocuta cu supliment alimentar (vitamine, viagra) sau se preface ea ca i-o dai bine ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.