COMUNICAT DE PRES

ANDREI DANIEL

Sustinut de PP-DD si personal de Dan Diaconescu

CANDIDAT INDEPENDENT

FRAUD ELECTORAL

Aduc la cunostinta opiniei publice c informatiile pe care le aveam n legtur cu dorinta actualei conduceri administrative a Barladului, de fraudare a alegerilor, ncep s se adevereasc.

Astfel din cei 46 de Presedinti ai Sectiilor de votare de pe teritoriul municipiului Brlad, 12 au plecat acas cu stampila de control. Acest lucru este o abatere grav de la legislatie, conform Hotrrii privind aplicarea dispozitiiilor, art.78 alin.(3) din legea 67/2004 pentru alegerea autorittilor administratiei publice locale, republicata, cu modificrile si completrile ulterioare. n temeiul acestei legi Biroul Electoral Central a hotrt la art. 1 si art. 2 c este interzis prsirea localului de vot cu stampila de control sau cu stampile cu mentiunea VOTAT.

Avnd n vedere c legea a fost nclcat ne putem astepta oricnd ca n urnele de vot s apar buletine de vot fraudate. Sectiile de votare ale cror Presedinti au scos stampila de control din incinta localului de vot, dup constituirea lor, sunt: 2, 6, 7, 13, 14, 21, 38, 39, 40, 41, 42, 43.

V anunt c desfsuram toate demersurile necesare ctre Biroul Electoral al minicipiului Brlad, ctre Biroul Electoral Judetean si ctre Biroul Electoral Central, pentru schimbarea Presedintilor sectiilor de mai sus, pentru a evita orice fraud. Solicitm public totodat att institutiilor mentionate mai sus, ct si Jandarmeriei si Politiei Romane s ia atitudine fat de aceste abateri grave pentru a elimina orice suspiciune n legtur cu corectitudinea desfsurrii alegerilor locale n minicipiul Brlad. Orice abatere trebuie pedepsit conform legii si nu vom ezita n niciun moment s contestm rezultatele alegerilor, dac acestea nu se desfsoar n mod legal.

Este foarte grav ca dup 22 de ani de la Revolutie autorittile locale ale statului s se comporte n acest fel, ncercnd s mpiedice dreptul fundamental al brldenilor de a-si exprima votul liber consimtit. Astfel de manevre tin de regimuri autoritare si nu de un regim democratic si arata doar frica actualelor autoritti locale n fata schimbrii pe care brldenii si-o doresc.

Dac situatia nu se rezolv vom sesiza toate autorittile statului la cele mai nalt nivel, inclusiv mass-media national.

Dat Cu deosebit consideratie,
9.06.2012 ANDREI DANIEL
Sustinut de PP-DD si personal de Dan Diaconescu
CANDIDAT INDEPENDENT

3 COMENTARII

  1. Campania s-a terminat, e posibil sa obtii 15%, cam mult, ciocu mic….miste Andrei, circul s-a terminat. Ce bine imi pare ca ai pierdut! Acum sa vedem premiile promise??!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.