Mit de 500 euro refuzat de un politist de frontier

n urma denuntului formulat de un politist de frontier din cadrul PTF Albita, ofiterii din cadrul Directiei Generale Anticoruptie – Biroul Judetean Anticoruptie Vaslui au ntocmit unui cettean romn dosar de cercetare penal pentru c a oferit 500 euro unui politist de frontier pentru a nu-si ndeplini atributiile conferite de lege.

Pe 16 mai a.c., n jurul orei 14.00, n PTF Albita s-a prezentat pentru efectuarea formalittilor necesare trecerii frontierei, cetteanul romn G.C., n vrst de 30 de ani, conducnd un autoturism marca Skoda. Acesta a prezentat la controlul de frontier documentul care atesta dovada inspectiei tehnice a autoturismului si asigurarea auto, eliberat de o firm de asigurri din Marea Britanie. Avnd suspiciuni n privinta actelor prezentate, politistii de frontier vasluieni au procedat la verificri suplimentare, ocazie cu care au constatat c documentele n cauz sunt false, n aceste conditii autoturismul neavnd drept de circulatie pe drumurile publice. n momentul n care i s-au adus la cunostint aspectele constatate, G.C. a ncercat s-l conving pe unul dintre politistii de frontier s nu-i ntocmeasc dosar penal pentru infractiunile svrsite, oferindu-i 500 euro drept mit. Politistul de frontier a raportat evenimentul sefilor ierarhici, iar conducerea ITPF Iasi a sesizat DGA – Biroul Judetean Anticoruptie Vaslui. Ofiterii Biroului Judetean Anticoruptie Vaslui, mpreun cu procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lng Tribunalul Vaslui, s-au deplasat la fata locului si au procedat la prinderea n flagrant a fptuitorului. Acesta este cercetat n stare de libertate pentru comiterea infractiunii de dare de mit, fapt prevzut si pedepsit de art. 255 Cod penal n referire la art. 7, alin. 2 din Legea nr. 78/2000. Politistii de frontier vasluieni i-au ntocmit dosar penal pentru svrsirea infractiunilor de uz de fals si conducerea unui autoturism pe drumurile publice din Romnia fr drept de circulatie (fapte prevzute si pedepsite de art. 255, 291 din Codul Penal si art. 85 alin. 4 din OUG 195/2002), urmnd a fi prezentat la Parchetul de pe lng Judectoria Husi cu propunerile legale.

1 COMENTARIU

  1. Bravo… politistul de carton. Ce sa zic, esti 1 la 1.000.000 asa esti de prost, ai eradicat coruptia. Cu o floare nu se face primavara, da cu 500 EURO mancai si tu ceva. Nu il cunosc stai linistit, oricum e mai prost ca tine. Cum sa faci acte false de UK cand e gratuita schimbarea certificatului pe orice nume doar daca e furata, o spaga de 500 nu o da oricine. Daca ati fi asa de incoruptibili ati ridica 80% din masinile inmatriculate in UK pt simplu fapt ca nici un paduche din Romania nu isi permite o asigurare care incepe de la 100 RON pe luna si asta cu falsuri in declaratii ca de altfel orbiteaza in jurul a 500 RON pe luna. Daca doriti informatii despre o masina anume lasati un mesaj aici si va demonstrez. Nu incercati sa ma cautati, nu aveti voi fonduri… va gasesc eu 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.