SMURD Vaslui, n prima linie a salvarii de vieti

Echipajele de prim ajutor de pe cele patru ambulante SMURD din dotarea Inspectoratului pentru Situatii de Urgent Podul nalt al jude- tului Vaslui au intervenit, sptmna trecut, la 98 situatii de urgent, pe parcursul crora au fost asistate tot attea persoane (din care 85 adulti si 13 copii), n urmtoarele situatii: afectiuni medicale (53), traumatisme (23), afectiuni cardiace (7), afectiuni psihice (5), intoxicatii (3), chirurgie (3), contagioase (1), accident rutier (1). Cel mai mare numr de interventii l-a avut Detasamentul Brlad, cu 38 de interventii, urmat de Detasamentul Vaslui, cu 30 interventii, Garda II Negresti, cu 22 de interventii, si Sectia Husi, cu 8 interventii. Pe 6 martie, paramedicii Sectiei Husi au acordat primul ajutor medical de urgent unei femei de 64 de ani, din localitatea Lunca Banului, care suferise un politraumatism prin cdere de la nltime. Pacienta a fost diagnosticat cu fracturi costale multiple, dispnee si vertij si a fost transportat de urgent la spital pentru ngrijiri medicale de specialitate. n aceeasi zi, paramedicii de la Detasamentul Vaslui au intervenit pentru acordarea primului ajutor medical de urgent unui brbat de 57 de ani, din localitatea Munteni de Jos, care avea o ran hemoragic profund la mn, provocat prin tiere cu abricul. Pe 9 martie, echipajul de la Detasamentul Brlad a acordat primul ajutor medical unui brbat n vrst de 81 de ani, din Brlad, care czuse n cas. Pacientul a fost gsit de paramedici n stare de inconstient, iar n urma monitorizrii functiilor vitale, s-a constatat c brbatul suferise un atac vascular cerebral. Pacientul a fost transportat de urgent la spital. Pe 11 martie, echipajul de prim ajutor de la Detasamentul Vaslui a acordat primul ajutor medical unei femei de 39 de ani si unui copil de 4 ani, implicati ntr-un accident rutier. Femeia si copilul nu au fost ncarcerati, ns au suferit policontuzii si acuzau dureri la nivelul membrelor. Copilul a fost transportat la spital cu un traumatism cranio-cerebral. Tot pe 11 martie, paramedicii de la Garda II Negresti au acordat primul ajutor medical si au transportat la UPU Vaslui un pacient de 82 de ani, din localitatea Dumesti, care era n stare de inconstient pe fond de com hipoglicemic.

8 COMENTARII

  1. Lucrati fratilor pe ambulanta si dupa aia comentati
    Ambulanta este in sprijinul smurd-ului si invers.
    de descarcerari ati auzit? accidente rutiere?
    Sau crezi ca la un accident vascular, il operezi pe ambulanta?
    Colaborarea intre ambulanta si smurd este ok.
    Cind o sa te ridice paramedicii d-le titi dintr-o masina facuta varza(sper sa nu ai parte de asa ceva), sa vedem ce mai comentezi..
    De troiene ai auzit? noroi ? Nu. Taci si inghite.
    Sa dea Domnul sa nu ai nevoie de ambulanta.
    Fiecare isi face treaba in conditiile care sint, fie ca e de la ambulanta fie de la smurd.
    Cred ca cei care au avut nevoie de ambulante, sint cei in stare sa comenteze.

  2. Intereseaza-te mai bn , ai dreptate nu zic nu dar nu in totalitate sunt multe chestii despre care habar nu ai.Cursuri se mai pot lua si de la dr Marcu,Terchi…etc care sunt tot de la UPU nu numai Dr Suciu.Si app nu sunt servant si nici nu am vreo legatura cu SMURD-ul….Daca tot iti place sa comentezi mergi mai bn la mitting -ul din 22 martie , participa si tu…HAHAHAHAHA!!!!

  3. Pt gaby. Nu ma ambalez dle servant, doar incerc sa explic ca medicina de urgenta nu se rezuma doar la faptul de a pune un pacient pe targa si a-l transporta la spital cu sirene si girofaruri. In plus , nu inteleg in ce calitate echipajul EPA, pune diagnostic la un pacient aflat in stare de inconstienta, de accident cerebral vascular. Voi ocupativa in continuare de atele, gulere cervicale,caruturi (mai luati cursuri de la dr Suciu de la UPU ), ca in rest de urgente medicale calificate are cine se ocupa. Apropo, sa nu uitati cumva camerele video cand plecati la cate un caz, si mai ales sa nu uitati cumva sa zambiti sarmant in fata lor , prinde bine in presa, hahahahaha! Pt mine personal si pt multi altii care stiu cu adevarat cu ce se mananca medicina de urgenta (vezi ambulanta), voi ramaneti doar niste ,, SERVANTI ZAMBITORI” , doar atat. Mare grija la diagnostice, sa nu vi se incurce limba cand le rostiti presei…., hahaha!!!

  4. ce te ambalezi asa titi ,esti cumva medic si te simti injosit? Bn ca stii tu cu ce se mananca medicina de urgenta si tine-ti inteligenta pt tine.

  5. Ce sa salveze fratilor ,,tractoristii” astia de la EPA ? Ma intreb , cei de la monitorul, au avut vreodata ocazia sa vada in ce mod ,,trateaza” EPA pacientii din punct de vedere medical? Pai ce sa constate ei ACCIDENT VASCULAR CEREBRAL ? Dv considerati ca niste persoane care fac 2-3 luni niste cursuri pe holurile spitalelor si carand bolnavii prin upu-ri cu scaunelul, au competenta sa dea diagnostice? Treziti-va fratilor odata! In afara de a lua bolnavii cu targa si a le pune un guler cervical sau o atela, astia habar nu au altceva> Pai maine -poimane o sa scrieti ca cei de la EPA, au constatat ,ca pacientul avea Insuficienta cardiaca cu bloc de ram gr III, sau mai stiu eu ce diagnostice ….. Extraordinar, au carat intr-o saptamana 90 de pacienti la spital in tot judetul….., si ce-i asta? Pai pot sa va spun ca au somat ! V-ati intrebat vreodata cati pacienti transporta cei de la Ambulanta intr-o saptamana, si cati sunt urgente majore (o-1) , urgente grad II, etc? Pai de unde, doar ce interes aveti voi sa spuneti lucruri bune , despre cei care fac intr-adevar urgente, care fac intr-adevar act medical calificat, si care intr-adevar salveaza vieti? In jur de 1200-1500 de urgente se fac saptamanal la Ambulanta, dar toata presa nu vede asta….., numai ce fac ,,servantii” de la EPA se vede. As vrea sa traiesc , sa ajung si eu clipele cand in presa se va scrie adevar, iar informatiile sa fie corecte si verificate, etc. Bine ca nu ati scris ca cei de la EPA ( echipaj de prim ajutor, fara competente in a administra tratamente, etc), au operat cine stie ce biet bolnav pe cor deschis, dar probabil va urma si asta in zilele urmatoare. Nu va dati seama ca cei care fac cu adevarat urgente medicale , care sunt pregatiti pt asa ceva, au ras in hohote cand au vazut articolul? Auzi…., au diagnosticat cei de la EPA, accident cerebral vascular !!!! De rasul curcilor !!!!! Bun , si ce i-au facut pacientului daca au diagnosticat asta? Va spun eu.., l-au pus ca pe un sac de cartofi pe targa, au pornit sirenele si au plecat la spital cu bietul pacient fara ai administra absolut nimic din tratamentul de urgenta in astfel de cazuri, pentru ca nu au pregatirea necesara in a administra medicatie de urgenta, sunt un fel de brancardieri imbracati in rosu, doar atat. Daca il cunoasteti pe dl ,,dr. Suciu” de la UPU, este achivalentul celor de la EPA. Imi pare rau ca scrieti asa ceva in presa, dar ma astept ca zilele astea sa spuneti ca EPA , a operat pe cord deschis…!!! Treziti-va fratilor odata , nu mai scrieti toate aberatiile si nu-i mai ridicati in slavi atata pe cei de la EPA, care habar n-au cu ce se mananca medicina de urgenta!!!!!!!

  6. In primul rand nu exista SMURD Vaslui,este o confuzie si o eroare grava. 2. Ce medicamente au folosit paramedicii pentru a salva viata oamenilor,din moment ce ei nu au nici o pregatire medicala de specialitate si nu au voie sa adminstreze o banala aspirina, sa puna o perfuzie sau macar sa faca o injectie. Hai terminati-o o data cu minciunile si sa duceti populatia in eroare!

  7. „Paramedicii” (para se traduce pe langa) sunt pompieri fara nici-o pregatire medicala,in afara cursurilor de 3 luni facute nu stiu pe unde,asa ca nu stiu de unde atata profesionalism,caci in afara de sirene si mers cu viteza eu nu vad nimic.Apropo,stiati ca la Vaslui o persoana a fost accidentata mortal pe trecerea de pietoni de un echipaj SMURD?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.