Evaluarea competentelor digitale ncepe n 10 iunie si dureaza 5 zile

Ministerului Educatiei, Cercetrii, Tineretului si Sportului (MECTS) a hotrt ca prima zi a probei D de evaluare a competentelor digitale s fie vineri 10 iunie, n loc de 13 iunie, ntruct zilele de 12 si 13 iunie sunt libere cu ocazia Srbtorii de Rusalii, potrivit Codului Muncii.

Potrivit prevederilor art. 134 din Legea privind Codul Muncii nr. 53/2003 republicat, prima si a doua zi de Rusalii, n aces an 12 si 13 iunie – sunt zile de srbtori legale n care nu se lucreaz. n perioada premergtoare examenului de Bacalaureat 2011, directiile de specialitate ale Ministerului Educatiei, Cercetrii, Tineretului si Sportului au purtat un dialog constant cu comisiile judetene de bacalaureat, arat un comunicat al MECTS. Directiile responsabile cu organizarea si desfsurarea examenului au propus conducerii Ministerului Educat iei, Cercetrii, Tineretului si Sportului, n urma discutiilor, ca prima zi a probei D de evaluare a competentelor digitale s se desfsoare n data de vineri, 10 iunie 2011. Potrivit MECTS, n luarea deciziei sa tinut cont si de dificultatea probelor pe care absolventii de clasa a XII-a le vor sustine n data de 20 iunie – proba de evaluare a competentelor lingvistice ntr-o limb de circulatie international (ntelegerea textului audiat si prob scris). MECTS a solicitat inspectoratelor scolare judetene s ia toate msurile necesare pentru comunicarea acestei decizii n unittile de nvtmnt si pentru informarea corect a tuturor candidatilor.

Proba D dureaza tot cinci zile

Potrivit MECTS, perioada de desfsurare a probelor examenului de Bacalaureat 2011 nu a fost modificat (6 iunie – 1 iulie 2011), iar principiile pe care se bazeaz textul legislativ permit Ministerului Educatiei orice adaptare la situatii si nevoi concrete. Potrivit calendarului initial de organizare si desfsurare a bacalaureatului, n 6 – 8 iunie are loc proba A – Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare oral n limba romn ; n 8 – 10 iunie proba B – Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare oral n limba matern; 13 – 17 iunie – proba D Evaluarea competentelor digitale; 20 – 23 iunie – proba C, Evaluarea competentelor lingvistice ntr-o limb de circulatie international. Din 27 iunie sunt organizate probele scrise. Rezultatele finale vor fi afisate n 8 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.