Agentii economici persevereaza: produse expirate la vnzare!

Pentru a cine stie cta oar, mai multi agenti economici din judet au fost prinsi ncercnd s vnd produse alimentare expirate. Pentru astfel de abateri, dar si pentru altele, Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Vaslui au dat amenzi la 34 de operatori economici si avertisment altor 12.

n perioada 28-31 martie, CJPC Vaslui a efectuat 63 de controale pentru verificarea respectrii prevederilor legale privind protectia consumatorilor, n Vaslui (25 actiuni), Brlad (16), Husi (11), Negresti (2) si n mediul rural (9). Pentru c au fost constatate numeroase deficient e, comisarii CJPC Vaslui au aplicat 34 de amenzi, n valoare total de 11.900 lei, si 12 avertismente. n plus, comisarii au dispus si oprirea temporar a vnzrii si retragerea din circuitul consumului uman pentru produse alimentare si nealimentare n valoare de 29.213 lei, putin pn la remedierea deficientelor constatate. Totodat, alte produse n valoare de 306 lei au fost oprite definitiv de la comercializare. Potrivit raportului ntocmit de comisarii CJPC Vaslui, cea mai grav dintre neregulile constatate a fost comercializarea de produse alimentare si nealimentare expirate. De asemenea, comisarii CJPC Vaslui au gsit si agenti economici care vindeau produse cu elemente de identificare si caracterizare necesare informrii consumatorilor incomplete, incorecte sau fr acestea, dar si care nu afisau lista cu serviciile prestate, tarifele si comisioanele aferente practicate. Si neindicarea preturilor de vnzare ale produselor comercializate n mod vizibil din spatiul de cumprare, comercializarea tigrilor la bucat sau neafisarea certificatului de nregistrare din care s rezulte obiectele de activitate pentru care este autorizat operatorul economic au fost sanctionate, ne-a spus dr. Dan Liviu Cain, comisar sef n cadrul OJPC Vaslui.

1 COMENTARIU

  1. Inspectori barladeni au gasit in piata din Barlad la un taran care vindea un cucos si un curcan vii expirate si au fost confiscate,au fos duse la camera de comert.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.