Saracie… electorala

Guvernul Boc si-a luat o arm electoral mortal. Din portofoliul primarilor, plata venitului minim garantat a fost preluat de ctre Agentia Judetean pentru Prestatii Sociale. Cum pltile se fac direct de la bugetul de stat, manipularea zecilor de mii de sraci va fi total. n octombrie 2010, peste 12.500 de familii vasluiene beneficiau de ajutor social.

ncepnd cu data de 1 ianuarie, Agentia Judetean pentru Prestatii Sociale Vaslui va face pltile beneficiarilor Legii nr. 416. n consecint, plata acestui drept si fondurile necesare se vor asigura de la bugetul de stat, prin Ministerul Muncii. Banii vor ajunge la familiile srace prin intermediul mandatelor postale sau vor fi virati n contul bancar al beneficiarilor. Sprijinul financiar va fi ridicat de titularul fiecrei familii care primes te ajutor social. n opinia Guvernului, trecerea pltii ajutorului social de la nivelul primriilor n minile statului reprezint un element important n eliminarea erorilor, prin separarea functiei de plat de cea de stabilire a eligibilittii. Stabilirea dreptului la ajutorul social se va realiza, n continuare, de ctre primari, prin dispozit ia acestora bazat pe cererea si documentele doveditoare depuse de solicitant, precum si pe ancheta social efectuat de serviciul de specialitate.

Saracie si disperare

Potrivit datelor ntocmite de ctre Ministerul Muncii, la nivelul anului 2009, judetul Vaslui a ocupat locul I pe tar ca numr de ajutoare sociale distribuite. n luna octombrie a anului trecut, la nivelul judetului Vaslui au beneficiat de venit minim garantat 12.500 de familii, cuprinznd un numr de circa 40.000 beneficiari, ceea ce reprezint peste 9% din populat ia judetului. Pentru aceeasi lun, pltile aprobate pentru venitul minim garantat din judetul Vaslui s-au ridicat la 2.146.000 lei, din care a fost pltit suma 1.567.000 lei. Cum era de asteptat, si evolutia pltilor pentru ajutorul minim a crescut spectaculos: de la 11.827.390 de lei achitati n anul 2002, s-a ajuns ca, n 2009, suma s creasc la 19.604.992 lei. Cronologia solicitrilor de asistent de la stat arat astfel: la sfrsitul anului 2008, beneficia de venit minim garantat 8,38% din populatia judetului, la sfrsitul anului 2009, 9,08% din populatia judetului, pentru ca, la aceast dat, peste 9% din populatia judetului s fie dependent de visteria statului.

2 COMENTARII

  1. TREBUIE SA FII PREA …INCHIS LA MINTE CA SA NU ITI DAI SEAMA CE TE ASTEAPTA IN VIITOR ,IN CAZUL POLITIZARII MINTII,GINDIRII,SANSELOR DE VIATA ,DE TRAI…
    POLITICA VIETII PT ACESTI GUVERNANTI ESTE ECHIVALENTA CU DISPARITIA NATIEI ROMANESTI , DEJA BOLNAVA….,JOS MANIPLAREA DIN PUNCT DE VEDERE POLITIC !!!!!!!!!!!!!

  2. O masura excelenta! Se pune capat la cei 20 de ani de manipulare ordinara,la nivelul primariilor, a celor care nici nu au prea multa carte ,nici nu s-au prea rupt cu munca in viata lor.Multi asistati de la tara sunt betivi notorii ori au o droaie de copii.Putini sunt cei care cu adevarat au nevoie de ajutor-batrini singuri,pers. cu handicap,copii orfani,etc.. Acum primarul care incearca sa faca mismasuri ,poate fi verificat si bun de plata daca sit. asistatului nu este cea reala. Dureros este ca ani la rind aceasta masa de manevra ne-a decis soarta pentru ca ei au fost votantii de baza ai partidelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.