Lista milionarilor

Salariatii din administratiile financiare vasluiene pot rsufla usurati. Ieri, listele cu beneficiarii de stimulente a fost transmis la Bucuresti. Este vorba despre 400 de salariati din Vaslui, Brlad, Husi, Negresti si Murgeni, care vor primi, fiecare, n medie cte 500 de lei. Pentru linistea angajatilor, listele au fost avizate de ctre sindicate si seful de structur. Tot ieri, n Parlament, s-a hotrt ca, din luna octombrie, stimulentele s fie incluse n salarii.

Directia General a Finantelor Publice (DGFP) Vaslui a finalizat listele cu salariatii care vor beneficia de stimulentele aferente lunii august. Ieri, n jurul orelor 16.00, documentele au fost transmise la Bucuresti, pentru a fi analizate si avizate de o comisie din cadrul Ministerului de Finante. n momentul n care se va primi acceptul oficialilor din minister, la nivel local vor fi efectuate pltile pentru fiecare beneficiar n parte. Pentru a se evita orice discutii, listele care cuprind persoanele care vor primi stimulente au fost vizate si de ctre reprezentantii sindicatului si seful de structur. Mihit Pantru, directorul DGFP Vaslui, a precizat, ieri, c aceste drepturi bnesti vor fi acordate salariat ilor care le merit, care si-au adus un aport considerabil la ndeplinirea obligatiilor de serviciu. Este vorba despre o serie de criterii specifice, printre care planul de ncasri, nivelul de arierate etc. Ct priveste doleanta sindicalistilor referitoare la repartizarea stimulentelor tuturor salariatilor, Mihit Pantru a precizat c nici nainte nu au primit stimulente toti salariatii. La rndul lui, Valic Berescu, liderul Sindicatului Functionarilor Publici „Sed Lex” Vaslui, a tinut s confirme faptul c salariatii care au fost sanctionati, au fost n concediu etc. nu primeau stimulente nici pn acum. n opinia liderului de sindicat, comisia constituit la nivelul ministerului nu va putea acoperi un volum de munc att de mare. „Aceast comisie a fost nfiintat mai mult s se afle n treab. Deocamdat, o parte din salariati sunt multumiti, o parte, nu. Important este c vor mai avea cteva sute de lei, cu care s-si achite ratele la bnci”, a spus Valic Berescu. La nivelul judetului Vaslui vor beneficia de stimulente 400 de salariati din Administratiile Finantelor Publice din Vaslui, Brlad, Husi, Negresti si Murgeni. n medie, fiecare angajat din sectorul finantelor va primi 500 de lei. Si, pentru ca rzboiul stimulentelor s se ncheie, ieri, n Parlament, a fost modificat Ordonanta de Guvern nr. 1/2010 privind salarizarea. Astfel, ncepnd cu luna octombrie, stimulentele vor fi incluse n salarii.

Protest de succes

Repartizarea stimulentelor restante si modificrile legislative din Parlament sunt consecinta protestului spontan din cursul sptmnii trecute. Toti cei 420 de salariati ai Administratiilor Finantelor Publice (AFP) din judetul Vaslui au ncetat lucrul si s-au raliat revendic rilor colegilor de la Bucuresti. A fost vorba despre 50 de salariati de la AFP Husi, 60 de salariati de la AFP Brlad, 16 salariati din AFP Negresti si 249 angajati de la AFP Vaslui si de la DGFP Vaslui. Protestatarii au solicitat revenirea la salariile anterioare tierii cu 25%, precum si acordarea stimulentelor, care nu s-au mai dat n ultimele dou luni. n prezent, pe fondul reducerii salariilor si anularea stimulentelor, cs- tigurile functionarilor din Finante s-au redus considerabil. Astfel, media brut a salariului a cobort la 1.321 lei, din care salariu mediu net este de 920 lei. Cel mai mic salariu net din sectorul finantelor este de 460 lei, iar cel mai mare se ridic la 1.600 lei.

1 COMENTARIU

  1. de acum povara si abuzuri pe capul agentilor economici pentru a tine niste puturosi si incompetenti. cine i-a pus sa faca rate la banci pe ,,blana ursului ” din padure? daca nu le convine salariu de ce nu-si fac propriile afaceri sa vada cum se castiga banul? de ce nu protesteaza ca tin evidente contabile ,,la negru ” si nu platesc nici un leu impozit .ce mai cauta la agentii economici sa descopere evaziune cand majoritatea din ei sunt mari evazionisti tin la negru peste 60% din contabilitatile agentilor economici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.