Amenzi pentru prloage

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabr, a declarat ntr-un interviu acordat agentiei MEDIAFAX c proprietarii de terenuri nelucrate care nu ngrijesc si nu curt suprafetele respective vor fi penalizati cu o sum de 50-60 de euro pe hectar.

Valeriu Tabr a spus c o mare problem a agriculturii romnesti este reprezentat de cele 3 milioane de hectare de teren necultivate. „Nu este o problem simpl. Foarte multi au vorbit de impozitarea terenurilor. Nu! Impozitarea este legat n primul rnd de cadastru. Pentru c nu poti s pui acelasi impozit pe un teren srtur, chiar dac este localizat lng Brila, si cernoziomul de la Fundulea”, a afirmat ministrul. El crede c ar trebui introdus o tax de penalitate pentru cei care nu ngrijesc aceste terenuri. Potrivit ministrului, o astfel de prevedere a fost stipulat deja printr-o ordonant din anul 1995. „Tot cadrul acesta am vrea s-l revedem, am vrea s revedem si procedurile din trile europene si sigur, mpreun cu Ministerul Finantelor am vrea s gsim solutia, si este clar c se va ajunge la aceast taxare, care se refer nu numai la terenurile din extravilan, ci inclusiv intravilan. Nu se refer doar la terenurile private, ci si la cele proprietate public, pentru c dac te duci pe rambleurile de cale ferat si pe terasamente si nu numai…” a mai spus el. Tabr crede c penalittile ar putea fi stabilite la un cuantum egal cu subventia pe care o primesc agricultorii pe suprafata de teren, respectiv 50-60 de euro pe hectar.

1 COMENTARIU

  1. De afacere raspunde boss-ul Botez.Unii puturosi(fermieri)au terenurile pe hirtie pe care nu le prelucreaza(le lasa in buruieni).Au fost pacaliti oamenii in virsta……..iar acum asistam la ,,blestemul pamintului,,.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.