Interzis la titularizare!

Scandalul „haretistilor”, izbucnit anul trecut, rencepe. ns, dac n 2009 profesorii cu diplome de la Universitatea „Spiru Haret” au fost lsati, ntrun final, s concureze pentru titularizare, acum lucrurile s-au schimbat. Peste 40 de cadre didactice cu studii universitare la specializri neacreditate nu vor putea pune piciorul n slile de examen din judet anul acesta.

Dup ce toate cele 1.407 dosare depuse au fost analizate si, initial, 71 respinse pentru c nu au ndeplinit criteriile cerute, ieri, numrul ajunsese deja la 83. Dac n unele cazuri problema a fost lipsa modulului de pregtire psihopedagogic, n 69 dintre ele neacreditarea formei de nvtmnt urmate de candidati a dus la respingerea dosarelor de ctre comisiile din judet. Si, ca si n 2009, cele mai multe provin de la nvtmntul la distant din cadrul Universittii „Spiru Haret”. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui, peste 40 din cele 69 sunt n aceast situatie. „Pn n acest moment, au fost respinse 69 de dosare pentru c nu au diplome de la facultti acreditate prin hotrri de Guvern. Peste 40 dintre acestea apartin profesorilor care au nvtat la „Spiru Haret”, la specializri neacreditate. Acestia nu vor fi lsati n examen. Acreditate sunt speclializrile la limba romn, limbile strine, istorie, finante, marketing, contabilitate si informatica de gestiune si doar candidatii care au diplome obtinute la aceste specializri vor putea sustine examenul de mine (astzi,)”, ne-a spus profesorul Gheorghe Flueras, inspector scolar de personal. Acesta a adugat c, din cele 83 de dosare respinse, ieri nc se analizau 14. Si n cazul acestora, problema era aceeasi: diplomele obtinute la nvtmntul la distant neacreditat prin hotrri de Guvern. Numai c acestea erau de la Universitatea „Al. I. Cuza” Iasi, nu de la „Spiru Haret”. Iar pentru ca profesorii crora le apartin dosarele s poat sustine examenul de astzi, inspectorii scolari nc mai asteptau, ieri, n jurul orei 13.00, completri la dosar. Ca si n anii anteriori, accesul candidatilor n slile de concurs se va face ntre 08.00 si 09.00, concursul va ncepe la ora 10.00 si va dura patru ore. Candidatii nu vor avea voie cu crti, caiete, telefoane mobile sau alte mijloace de comunicare la distant. Noutatea const n faptul c, pentru a nu exista suspiciuni de fraud, subiectele nu vor mai fi elaborate n judet, ci direct la Ministerul Educatiei. n plus, din acelasi considerent, fiecare candidat va primi la intrarea n sal cte 10 autocolante cu cod de bare unic. Acestia si vor scrie numele si prenumele pe prima pagin a foii de concurs si, n loc s ndoaie coltul pentru a ascunde numele, vor lipi autocolantul deasupra. Celelalte autocolante vor fi lipite cte unul pe fiecare coal scris, iar cele care rmn vor fi predate supraveghetorilor. Nu n ultimul rnd, lucrrile nu vor mai fi corectate n judet, ci ntr-un centru desemnat de Ministerul Educatiei. De mentionat c, pentru cele 243 de catedre titularizabile din acest an, vor concura putin peste 1.000 de profesori din Vaslui si din alte judete.

7 COMENTARII

  1. Dati afara toate toantele care au facut menaj in italia si acum predau franceza la Cracanatii din deal si se dau mari profesoare;;;;HUA;;Pune-ti mana la munca si lasati pe cei cu studii superioare sa manance o paine ca ati umplut tara de prosti cu diplome.

  2. ce se intampla cu haretistii care deja sunt mari titulari fara sa fi dat examen ? e plin de invatatoare care s-au transferat fara examen si predau romana la copiii nostri ? ce se intampla cu nulitatile care au stat cu fundu in mana acasa si acum sunt mari vedete promovate si premiate la Ziua Invatatorului ?Cum se mai explica asta?

    NU LE E RUSINE OARE LA OBRAZ? BINENTELES CA NU …..

  3. La Albesti, cei mai multi profesori sunt „facuti „la Spiru Haret, in frunte cu Cerbu C. , care, datorita ” competentelor” castigate la centrul univ. Vaslui, si-a adjudecat si functia de director prin liberalii Juverdeanu si Ciurariu.
    La asa legi, asa calitate in invatamant!.

  4. Bine fac, ca -s multi si mari dobitoi la SPIRU HARET, unii, ca BACIU, analfabet cu temele facute de noi, are maine pretentii de profesor, doar la FUNDUL VAIICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.