Electrocutari, arsuri si explozii

E.ON Moldova Distributie atrage atentia asupra riscurilor de accident (electrocutare, arsuri, incendii si explozii) pe care le prezint interventiile neavizate si neautorizate n instalatiile de distributie a energiei electrice. Acelasi pericol fatal l reprezint si interventiile la liniile aeriene si cablurile subterane, la tablourile electrice sau la statiile si posturile de transformare a energiei electrice.

Ca urmare a unor asemenea intervent ii n instalatiile de distributie a energiei electrice, n 2009, au fost nregistrate 12 accidente grave, soldate cu sase decese si rnirea deosebit de grav a unui copil. De la nceputul anului curent, au fost nregistrate dou accidente grave soldate, cu un deces. n cazul n care sunt sesizate tablouri electrice, posturi de transformare si firide nencuiate sau cu sistemul de nchidere deteriorat, stlpi sau conductoare czute la pmnt, E.ON adreseaz rugmintea ca aceste situatii s fie semnalate la numrul de telefon *929 (* – prefixul judetului din care se face apelul). n scopul constientizrii elevilor cu privire la riscurilor legate de utilizarea necorespunztoare a energiei electrice acas si la scoal, precum si a riscurilor ce pot aprea n vecintatea instalatiilor electrice aflate n mediul nconjurtor, E.ON a initiat programul educational Energie pentru viat. Programul a fost deja implementat n judetele Iasi si Suceava, urmnd s fie derulat si n celelalte patru judete din zona noastr de activitate (Bacu, Botosani, Neamt si Vaslui), a spus Sorin Munteanu, purttor de cuvnt la E.ON Romnia. Compania noastr si manifest preocuparea permanent pentru sigurant a persoanelor care, dintr-un motiv sau altul, se afl n proximitatea instalat iilor de distributie a energiei electrice. Trebuie s fim constienti si s-i educm si pe cei mai mici asupra faptului c aceste instalatii pot reprezenta un real pericol atunci cnd nu sunt respectate regulile de sigurant. Este obligatia civic a fiecruia dintre noi s facem tot ce ne st n putint pentru evitarea unor situatii nedorite, care se pot produce n apropierea instalatiilor de distributie a energiei electrice, a declarat Ctlin Drgoi, director general E.ON Moldova Distributie.

Avarie rezolvata

Miercuri, 24 martie, n jurul orelor 1.30, n reteaua de distributie a energiei electrice din municipiul Vaslui a avut loc un incident care a afectat alimentarea cu energie electric a consumatorilor din zonele Traian, Stefan cel Mare, Republicii si Donici. Echipele E.ON Moldova Distribut ie au intervenit prompt pentru remedierea avariei, iar alimentarea cu energie electric a fost reluat la peste 90% dintre consumatorii afectati, dup aproximativ 4 ore de la producerea incidentului. Au rmas n continuare fr energie electric dou posturi de transformare ce asigur alimentarea zonelor Traian (partial), Podu nalt, Penes Curcanu si Radu Negru. Pentru reluarea alimentrii cu energie electric, n respectivele zone au fost necesare executarea de lucrri de reparatii la reteaua de distribut ie. Astfel, n jurul orei 18.00, consumatorii afectati au fost realimentati. Ne cerem scuze clientilor pentru acest ncident si i asigurm c echipele noastre au depus si depun toate eforile pentru ca reluarea alimentrii la consumatorii afectati de acest incident s fie fcut ct mai repede posibil, a spus Sorin Munteanu, purttor de cuvnt la E.ON Romnia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.