Tango de Sfntul Valentin

Ieri, ca niciodat, Pavilionul Expozitional „Marcel Guguianu” din Brlad a devenit nencptor pentru aproape o or. Zeci de localnici s-au nghesuit pentru a asista la concertul extraordinar pe ritmuri de tango sustinut de formatia „Tierra sin pan” din Iasi. Manifestarea a fost organizat special pentru a coincide cu Sfntul Valentin, srbtoare ce aniverseaz cuplurile de ndrgostiti.

Concertul a debutat cu o scurt introducere realizat de organizator, muzeograful Mircea Mamalauc, ce a fcut cteva referiri la aparitia dansului si genului muzical tango. n continuare, acesta a vorbit despre trupa iesean „Tierra sin pan”, constituit la sfrsitul anului 2008, si pe care a invitat-o de Ziua ndrgostitilor pentru a ncnta brldenii cu cteva melodii pline de pasiune. Rnd pe rnd, artistii au aprut n fata publicului mai entuziast ca niciodat. Este vorba despre Raluca Dobre (vioar), Luminita Ciobanu (viol), Vasile Tutu (acordeon), Gina Mihaela Pavel (pian) si Vldut Titieanu (contrabas). Toti membrii formatiei sunt muzicieni ai Operei Nationale Romne din Iasi dar si din profesori care predau la Universitatea de Arte „G. Enescu” Iasi. n timp ce pe un panou erau proiectate imagini cu dansatori de tango, artistii au nceput s inunde Pavilionul Expozitional „Marcel Guguianu” de acorduri ritmate din creatiile compozitorului Astor Piazzolla. Dup cteva melodii, invitata special, respectiv soprana Simona Titieanu de la Opera National Romn Iasi, a iesit pe scena improvizat pentru a acompania partea instrumental cu vocea sa. n plus, pentru ca acordurile specifice ritmurilor de tango s aib un impact mai puternic asupra audientei, publicul a avut ocazia s urmreasc „live” si duetul de dans „Phoenix 2000” condus de profesorul Aurelia Juverdeanu. Dup cteva creatii ale compozitorului Astor Piazzolla, publicul a fost ncntat si cu cteva melodii compuse de Carlos Gardel, tot n stilul specific tangoului. De mentionat c, este pentru prima dat cnd Brladul a gzduit o manifestare muzical de acest gen, toate meritele revenindu-i muzeografului Mircea Mamalauc, cel care a demarat toate demersurile necesare. Pn acum, doar concertele de muzic clasic erau cele care acaparau cte o or din duminicile brldenilor…

2 COMENTARII

  1. Draga Cristina, artistii s-au produs mai mult de o ora. Tu nu ai de unde sti pt. ca ai plecat destul de repede. In alta ordine de idei afla si tu ca spectatorii nu s-au inghesuit, iar Pavilionul nu a devenit neincapator asa cum descrii tu atmosfera. De altefel, daca ai fi vrut, aparatul tau foto putea sa surprinda lesne imagini de interior.
    Artistii ieseni alcatuiesc un cvartet si nu o formatie sau o trupa. Mai afla ca Mircea Mamalauca este ditamai de director si nu muzeograf. El este cel care a facut si nu „ce a facut cateva referiri….. ” . Se pare ca , atat gramatica, cat si ziaristica nu sunt de tine.
    Ai facut dintr-un moment de suflet un material de doi bani.

    Pacat ! Mai ai multe de invatat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.