Husenii fura apa pe rupte

Cantitatea de ap nregistrat ca fiind consumat de populatia orasului Husi n lunile decembrie si ianuarie a fost echivalent cu cantitatea nregistrat n 1998. Si asta n conditiile n care n ultimii zece ani s-a lucrat intens la extinderea retelelor de ap si canalizare. Cifrele i-au ngrijorat pe furnizori care au gsit o singur explicatie plauzibil: husenii fur apa. n consecint s-au demarat controale ample care au adus si primele rezultate concrete: din 1.500 de apartamente verificate au fost gsite n neregul… 1.500 de apartamente.

Mari probleme cu furturile de ap la Husi. Cel putin asa afirm directorul SC Goscomloc Husi, ing. Nicolae Bugeac. „Cantitatea de ap nregistrat ca fiind consumat de populatia orasului Husi n lunile decembrie si ianuarie a fost echivalent cu cantitatea nregistrat n 1998. Si asta n conditiile n care n ultimii zece ani s-a lucrat intens la extinderea retelelor de ap si canalizare. Acesta a fost si motivul pentru care, la nivelul institu- tiei, am ntocmit comisii care s verifice fiecare apartament si fiecare cas din Husi. Practic, n aceast perioad activitatea noastr se rezum la depistarea pierderilor si a furtului de ap”, spune Nicolae Bugeac. Comisiile SC Goscomloc Husi au de verificat aproximativ 5.800 de apartamente, 1,500 de case si 400 de societti comerciale. Pn acum s-au fcut 1.500 de verificri la tot attea apartamente racordate la reteaua de ap potabil. Potrivit afirmatiilor fcute de directorul societtii, ing Nicolae Bugeag, au fost verificate mai multe aspecte: citirea indexului la apometre de ctre casier, dac apometrele au sigiliu, valabilitatea buletinului de verificare metrologic, existenta apometrelor, existenta unor racorduri ilegale si evidenta tuturor consumatorilor. „Din cele 1.500 de apartamente verificate, nu s-a gsit nici unul n regul. Ilegalittile constatate au fost din cele mai diverse, ncepnd cu racorduri ilegale la reteaua de ap, unele fcute chiar n fata apometrului, acesta nenregistrnd consumul pe segmentele respective. Foarte multe cmine de apometru se gsesc ntr-o stare dezastruoas, alte apometre au fost gsite montate n locuri greu accesibile sau cu sigiliul rupt”, a afirmat directorul SC Goscomloc Husi. Acesta spune c n cazurile n care s-au nregistrat furturi de ap, indiferent de metoda folosit, persoanei n cauz i s-a ntocmit proces verbal de constatare prin care i-a fost calculat consumul n sistem pausal, retroactiv, pe o perioad de doi ani de zile. Dar, Goscomloc Husi mai nregistreaz probleme si cu persoanele care „uit” s-si pl- teasc facturile. Astfel, societatea are de ncasat restante de peste 30 miliarde lei vechi. „Datornicii au fost actionati n instant, dar, chiar dac exist cteva decizii de executare silit, nu le-am pus nc n aplicare. Cei care au datorii trebuie s stie c venind si achitndu-si datoria pot dup aceea s-si reesaloneze plata penalittilor aplicate, astfel nct datoria s nu creasc”, a mai spus Nicolae Bugeac.

2 COMENTARII

  1. DIRECTORE…,scoalate si nu mai face pe interesantul….,CE AI FACUT -pana acum,la preluare SC .GOSCOMLOC HUSI de catre VASLUI?-ori stii TU ce stii?. TOTI angajatii stiu situatia ,NU A FURTULUI ci a GOLANIEI voastre,dar ti-a placut salariul,secretara,economista….etc. ACUM o dai pe furt?,nu ti-e rusine?. MICSOREAZA muierile din dotare,cum zice si nevasta -lui mata-ca zice bine,apoi poate TE SCHIMBA SI PE TINE,ca esti meneger…..vai de tine…IN REST DUTE -TUUU-CA TE SCHIMBA ASTIA MAINE-poimaine.

  2. Sa ia aminte cei de la Aquavas sa faca si ei la fel la Vaslui si sa nu ne mai incarce facturile cu indice de consum pentru ca le e lene sa mearga in teren sa verifice de ce sunt probleme !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.