De la 1 aprilie, orice consultatie la medicul de familie se face numai cu programare prealabila

ncepnd cu 1 aprilie, medicii din cabinetele de asistent medical primar, ambulatoriu de specialitate, inclusiv specialittile paraclinice si medicin dentar si din cele de asistent medical de recuperare au obligatia s acorde servicii medicale pe baza unei programri prealabile.

Ministrul Snttii, Cseke Attila, a semnat Ordinul prin care sunt aprobate unele msuri de eficientizare a activittii la nivelul asistentei medicale ambulatorii, informeaz Ministerul Snttii (MS). ncepnd cu prima zi a lunii aprilie, medicii din cabinetele de asistent medical primar, ambulatoriu de specialitate, inclusiv specialittile paraclinice si medicin dentar si din cele de asistenta medical de recuperare au obligatia s acorde servicii medicale pe baza unei programri telefonice sau prin alte mijloace, efectuat cu cel putin 24 ore nainte de data dorit. n acest sens, cabinetele medicale trebuie s afiseze la loc vizibil numrul de telefon la care se pot efectua programrile. Noile msuri luate de ctre Ministerul Snttii vor creste calitatea actului medical, dar si satisfactia pacientului. Vrem s modificm comportamentul si mentalitatea furnizorului de servicii medicale n ceea ce priveste respectul pentru pacient, dar si perceptia bolnavului fat de conditiile n care se realizeaz actul medical. Prin introducerea acestei msuri simple de programare a serviciilor medicale va creste accesibilitatea bolnavilor la asistenta medical n ambulatoriu, a declarat ministrul Snttii, Cseke Attila, citat n comunicat. Potrivit conducerii MS, de la prevederile actului normativ fac exceptie cazurile de urgent medical, dar si cabinetele din mediul rural, n localittile unde, din cauza lipsei mijloacelor tehnice necesare nu exist posibilitatea efecturii programrilor. De asemenea, fac exceptie si serviciile medicale paraclinice recomandate bolnavilor care au consemnat pe biletul de trimitere un diagnostic prezumtiv sau cert de afectiune acut.

2 COMENTARII

  1. Ministrul nu stie ca boala nu vine programat sau poate in HarCov nu e asa ,sau are actiuni la firmele de telefonie ,sau mai sigur a luat spaga de la acestea sa le mareasca cifra de afaceri ca e recesiune si trebuie sa traiasca si ele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.