Bilant foarte bun n 2009 pentru atletii de la Viitorul Vaslui

Asa cum ne-au obisnuit n ultimii ani, sportivii de la sectia de atletism a clubului Viitorul Vaslui s-au remarcat si la ntrecerile la care au fost prezenti n 2009. Pe parcursul ultimelor 12 luni acestia au cucerit nu mai putin de 42 de medalii, cte 14 din fiecare metal. Performerii au fost, de departe, Mihai Grasu, cu 9 medalii, Ionela Vartolomei si Andreea Huzum, cu cte 6, Andrei Alestar si Oana Baran, care au urcat de cte patru ori pe podiumurile de premiere.

Cei mai buni atleti ai clubului, Mihai Grasu si Ionela Vartolomei, concurez, cu dubl legitimare, pentru combinata Dinamo Bucuresti-Viitorul Vaslui. De asemenea, Huzum, dar si Alexandru Apachitei, care n 2009 a obtinut dou medalii si care au concurat cu dubl legitimare LPS Boto- sani-Viitorul Vaslui, au ncheiat n acest an colaborarea cu clubul din orasul resedint al judetului nostru. La zestrea de medalii din 2009 si-au mai adus aportul Florin Moisanu (2 medalii), Bogdan Pdure (2), Mdlina Tacu (1), Adi Viziru (1), Tiberiu Onofrei (1), Simona Ciubotaru (1), Nicoleta Costin (1) si Victor Ionit (2). Toti sportivii sunt pregtiti de prof. Laurentiu Maxim, mai putin ultimul, care este antrenat de prof. Ciprian Popa. n 2009 atletii clubului au bifat si cteva prezente la competitii interna- tionale. La Cupa Europei de iarn care s-a consumat la Tenerife (Spania), Ionela Vartolomei a intrat n posesia medaliei de bronz cu echipa, ea ocupnd locul IV n proba de aruncare a discului, n timp ce Mihai Grasu a ncheiat pe IV la disc, pe VI la greutate si pe V n ntrecerea pe echipe. Vartolomei si Alestar au ncheiat pe IX respecriv XIX la Campionatele Europene rezervate tineretului. Competit ie gzduit de Kaunas (Lituania).

Sperante mari pentru 2010

Sportivii dar si antrenorii si pun mari sperante vizavi de ntrecerile care vor avea loc n acest an. Orice medalie, orice loc pe podium n tar nu se poate compara cu o prezent la concursuri gen Campionate Mondiale sau Europene. Iar dac va iesi si o medalie, cu att mai bine. n fata sportivilor de la sectia de atletism a clubului vasluian stau multe si mai laes foarte importante competitii, care vor fi gzduite de orase din Franta, Canada, Singapore etc. Sunt si nu sunt multumit de rezultatele obtinute de sportivii de care m ocup. Dac n tar au fost printre cei mai buni, la competitiile internat ionale prezentele lor au cam lsat de dorit. Pentru 2010 mi doresc s obtinem o clasare pe podium. M gndesc aici la Ionela Vartolomei, Mihai Grasu, Mdlina Tacu, Oana Baran sau Andrei Alestar. Oricare din ei poate cuceri o medalie. Sper s reuseasc. Ar fi o ncununare a muncii depuse de noi toti la antrenamente istovitoare de fiecare zi, ne-a declarat prof. Laurent iu Maxim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.