Omagiu lui Eminescu, la Brlad

Pentru a marca mplinirea a 160 de ani de la nasterea Luceafrului poeziei romnesti, Fundatia Dr. Constantin Teodorescu a organizat, la sfrsitul sptmnii trecute, o manifestare intitulat Omagiu lui Eminescu. Evenimentul a fost gzduit de Galeria de Art N. N. Tonitza si a inclus dou sectiuni – lansarea volumului Opere politice, de Mihai Eminescu, si vernisarea unei expozitii cu lucrri plastice care l nftiseaz pe marele poet. La manifestare au fost prezente att personalitti din Brlad si Vaslui, ct si din Iasi. Printre invitatii din Iasi s-au numrat scriitorii Cassian Maria Spiridon, presedintele Uniunii Scriitorilor din Romnia – filiala Moldova, Lucian Vasiliu, directorul revistei Dacia Literar, dar si pictorul Vasilian Dobos. n prima parte a manifestrii, presedintele Fundatiei Dr. Constantin Teodorescu a dat invitatilor posibilitatea s vorbeasc despre fateta de om politic sau jurnalist de politic a lui Mihai Eminescu, fiecare aducnd argumente n sprijinul celor spuse. Aceasta este prima editie complet a volumului Opere politice a lui Eminescu. n carte veti gsi opinii si teorii politice, argumentatia lui Eminescu privind statele unite ale Europei, un capitol consistent despre romnii din Transilvania, despre Rzboiul de Independent din 1877. De asemenea, se trateaz si problema Israelului si a cetteniei colective a evreilor care doreau s devin romni, a spus scriitorul Cassian Maria Spiridon, cel care a editat volumul. Cea de-a doua parte a manifestrii culturale a fost dedicat expozitiei, ale crei lucrri au fost realizate de artistii Vasilian Dobos, Dan Hatmanu, Gheorghe Miron, Doina Leahu sau Mircea Cojocaru, cu o prezentare realizat de doctorul n istorie Laurentiu Chiriac.

3 COMENTARII

  1. Ce sa spun!Multi vin la aceste manifestari numai de „ochii lumii” .Si daca au un interes deosebit.Ca sa-i vada d-l X sau Y,ca altfel isi pierd portocala de Craciun si banana de Paste.Partidul sa traiasca!
    La Ziua Eroilor,de exemplu,nu apare publicata nici o fotografie cu elevii care pun (cu toata inima) o floare pe un mormant.Dar partidele,cu toate capusele lor,sunt in prim-plan.

  2. Soro cati ani de presa iti mai trebuie sa realizezi si tu un lucru cat se poate de esential in ale presei scrise. Evenimentele care urmeaza sa aiba loc trebuie anuntate inainte, e logic nu? Dupa ce rost mai are sa le mai dai? Din asta realizez un singur lucru: anii vor trece peste tine si tu tot o dactilografa mediocra o sa ramai.

  3. De ce nu publicati informatii despre astfel de evenimente inainte de a se intampla pentru a ne putea programa timpul astfel incat sa si putem participa la ele. Sau daca sunteti un ziar destept faceti o agenda lunara ale potentialelor evenimente culturale din luna care incepe. Nu spun ca e rau sa le faceti cunoscute si dupa ce s-au intamplat, insa impactul este mai eficient inainte. Sau aceste evenimente se adreseaza unor sfere asa-zis elitiste interesate de ele numai pentru a da impresia de (semi)docti?
    Veniti cu o solutie la aceasta agenda si determinati institutiile de cultura sa va transmita lunar dinainte ce isi propun sa ofere publicului pentru a nu avea surpriza ca numai o mana de persoane vor fi interesate de aceste evenimente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.