Scumpiri la carnea de porc, vita si oaie

Încã din primele luni ale anului viitor, carnea de porc se va scumpi cu pânã la 25%, în timp ce carnea de oaie si vacã se va scumpi cu pânã la 50%. Producãtorii de carne atrag atentia cã ne putem astepta la scumpiri în lant dacã România nu va obtine din partea Comisiei Europene o prelungire a perioadei în care se pot acorda ajutoarele de stat. Subventia pe cap de animal reprezintã aproximativ 20% din costul de productie al cãrnii de porc, iar în lipsa acesteia, producãtorii nu vor avea cum sã sustinã costurile. Astfel, ne putem astepta ca din primele luni ale lui 2010 pretul cãrnii de porc sã creascã cu minim 1 pe kilogram. Potrivit producãtorilor, dacã nu se gãseste o solutie ca si producãtorii sã poatã obtine un profit, multe afaceri în domeniu se vor închide. De asemenea, o alta situatie gravã va fi reducerea efectivelor de animale, mai ales în contextul în care deja unele firmele mari au început sã ia aceastã mãsurã.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.