Brnza mucegaita si salam expirat

n multe magazine alimentare de la nivelul judetului Vaslui, mncarea stricat este la ea acas. De la prjituri, jeleuri si fursecuri si pn la tob si gus afumat expirate, orice consumator poate intra n spital. n ultima sptmn, inspectorii de la Protectia Consumatorilor au desfsurat 64 actinuni de control si au aplicat amenzi n valoare de 13.350 lei.

n perioada 16 – 22 octombrie Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Vaslui a desfsurat 64 actiuni de control, pentru verificarea respectrii prevederilor legale privind protectia consumatorilor. Din totalul controalelor, 30 de actiuni au avut un caracter tematic (47%) si 34 actiuni inopinate si pentru cercetarea reclamatiilor si sesizrilor primite din partea consumatorilor (53%). Verificrile au fost efectuate att n mediul urban: Vaslui, Brlad, Negresti – 44 actiuni (68,75%), ct si n mediul rural – 20 actiuni (31,25%). Urmare deficientelor constatate, au fost dispuse urmtoarele msuri: oprirea temporar a comercializrii pentru produse n valoare de 27.674 lei, pn la eliminarea deficientelor constatate; oprirea definitiv a comercializ rii si retragerea din circuitul consumului uman pentru produse alimentare si nealimentare n valoare de 711 lei. Pentru nclcarea prevederilor legale din domeniul protectiei consumatorilor, au fost sanctionati contraventional 46 operatori economici, fiind aplicate 29 amenzi contraventionale, n valoare de 13.350 lei si 17 avertismente. n timpul verificrilor efectuate s-au constatat deficiente privind: comercializarea de produse alimentare n afara datei limit de consum stabilite de productori (pesmet, prajituri, fursecuri, mici formati, salam, tob, gus afumat, iaurt, jeleuri etc): comercializarea produselor cu modificri organoleptice (telemea cu nceput de fermentatie butiric si pete de mucegai); comercializarea materialelor de constructii fr a fi nsotite de declaratii de conformitate; comercializarea obiectelor sanitare fr a fi nsotite de certificate de garantie, instructiuni de ntretinere/montaj.

2 COMENTARII

  1. Aquavas ar trebui data in judecata de catre cetateni pentru jaful pe care-l practica la facturile de apa. Este crunt sa vezi cum platim ca prostii mai mult de o treime din factura la apa in fiecare luna. Oameni buni, cat ii mai suportam pe nesimtitii astia ? Presa, de ce nu scrieti nimic, de ce nu faceti anchete, de ce nu luati la intrebari autoritatile ? In ce oras se mai practica asa ceva?
    Apometrele pentru ce-s montate? Daca e diferenta intre contorul de la scara si consumul raportat de cei cu apometre si nu sunt nici pierderi de apa atunci sa plateasca cei fara apometre !

  2. Despre jaful practicat de SC AQUAVAS SA VASLUI asupra consumatorilor prin facturarea lunara cu 40 % in plus , nici un cuvintel . Totul este facut cu complicitatea autoritatilor .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.