Dascalii nu accepta nici concediul fortat, nici taierea sporurilor

Sindicalistii brldeni, afiliati la Federatia Sindicatelor Libere din nvtmnt, sunt mpotriva concediului fortat nepltit att la nceperea noului an scolar, ct si n lunile octombrie-noiembrie. n plus, resping categoric noua idee a ministrului Educatiei, prin care cadrele didactice s nu-si ia concediu ci s renunte la unele sporuri. Acestia sunt de prere c obligatia de a trimite n concediu profesorii este o „tmpenie infernal”, ntruct copiii nu pot sta la ore nesupravegheati ct timp dasclii pleac acas prin rotatie. Mai mult, conducerea Sindicatului nvtmnt „Tutova” Brlad spune c nici nu intr n discutie ca profesorii s accepte aceast msur anticriz, fie ea exact de pe 14 septembrie sau mai trziu. „Nici nu se discut asa ceva. Este o tmpenie infernal s faci asa ceva n septembrie, cnd noi n-am mai luat salarii din iulie. Dar nu e vorba numai de bani, ci si de printi si copii, cu soarta crora nu se poate juca. Si asa am fcut sacrificii uriase ca, la nivelul trii, s fie reduse 20.000 de posturi din sistem. Si msura cu reducerea sporurilor este de neacceptat. Sunt niste propuneri care nu s-ar putea realiza doar pentru trei luni, ci ar merge n continuare. Se ncalc toat legislatia. Este vorba nu doar de neplata unor sporuri, ci si de mriri de efective pe clase peste efectivul legal, de cresterea normei didactice sau de alte msuri”, ne-a spus profesorul Mircea Marinescu, presedintele Sindicatului nvtmnt „Tutova” Brlad. Printre msurile propuse de ministrul Ecaterina Andronescu se numr introducerea orelor de predare la directori sau a orelor de educatie fizic la nvttori, eliminarea celor dou ore ale profesorilor cu grad I si cu vechimea de peste 25 de ani, cresterea normei didactice cu dou ore, eliminarea premiului de 2%, eliminarea salariului de merit, trecerea orelor de religie si limbi strine n norma nvttorilor. Nici msurile referitoare la majorarea numrului minim de elevi la clas nu sunt acceptate de profesori, deoarece ar nsemna s dispar si mai multe posturi.

4 COMENTARII

  1. si ce daca Dascalii nu accepta nici concediul fortat, nici taierea sporurilor , vor intregi si ei randurile somerilor. A inceput sa fie cea mai frumoasa meserie din Romania in ultimul timp – „someria” ce e drept e pe o perioana determinata, dupa aia trebuie sa ne apucam de golanii ca sa putem trai , cred ca asta vor iubitii tovarasi care ne conduc.

  2. Daca o fi si o fi sa participam si noi la reducerea saraciei din buget cel mai indicat ar fi sa se suspede salariile si gradatiile de merit ca majoritatea s-au dat la hoti si mincinosi.

  3. Acum prind glas sindicatele dar cand au inceput sa nu mai deconteze naveta la cadrele didactice au zis ca e criza si nu pot face nimic. Tare asi vrea sa ii vad pe distinsii nostri lideri de sindicat cum s-ar descurca daca ar renunta la scaunul cald sa mearga prin ploaie, vant si frig sa invete si copii de la tara ca ei nu au nici o vina si pe deasupra sa dea in fiecare luna din buzunar 2 mil pe abonament. Sa dea voie la altii care pot face ceva si pe criza nu sa invoce motive ca asa o sa gaseasca mereu scuze. Rusine mare rusine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.