Centrul istoric al Brladului va arata ca altadata

Este o certitudine. Cel trziu la nceputul acestei ierni, Teatrul „Victor Ion Popa”, Muzeul „Vasile Prvan” si parcul din preajma celor dou institutii, ansamblu cunoscut sub denumirea Centrul istoric al Brladului, se vor afla sub „asediul” constructorilor. Firma care a cstigat licitatia va demara lucrrile de consolidare si reabilitare, astfel nct zona istoric s si recapete nftisarea si strlucirea de altdat, n cel mult 24 de luni. Contractul a fost semnat, banii urmnd s fie alocati prin intermediul Consiliului Judetean Vaslui. Costurile lucrrilor se vor ridica la aproape 5 milioane de euro, 90% din sum provenind din fonduri europene. Diferenta de 10% va fi acoperit de Consiliul Judetean, iar pentru parc, prin coparticiparea Consiliului Local Brlad. n ceea ce priveste Muzeul „Vasile Prvan”, o parte a cldirii, respectiv aripa de nord, a fost deja consolidat n perioada 1992-1998. ns, pentru c nu au fost respectate planurile originale n unele aspecte, urmeaz s se revin si s se readuc la forma si aspectul de altdat. Concret, unii stlpi de sustinere au fost refcuti si vopsiti fr a fi scosi n evident ca n „vremurile bune”. Se va lucra la fundatie, la ziduri si acoperis, astfel nct, din punct de vedere arhitectural, la final, cldirea ce adposteste att muzeul ct si teatrul s revin la imaginea din 1896. „Noi abia asteptm s vedem c muncitorii se vor prezenta pe santier si vor demara lucrrile. ns, ne asteptm ca acest lucru s se ntmple undeva pe la sfrsitul toamnei sau nceputul iernii. Iar dac vremea nu va permite lucrul n exterior, se vor efectua unele operatiuni n interiorul imobilului. n orice caz, n 24 de luni proiectul trebuie s fie finalizat”, ne-a spus muzeograful Mircea Mamalauc, directorul Muzeului „Vasile Prvan”.

4 COMENTARII

  1. adica intra si teatrul in vacanta?? vom merge la casa de cultura iar?? god, no!
    miorita ar prinde numai bine in centrul orasului. vor veni toti betivii sa vada spectacole. si vor agata fete frumoase care vin la teatru.

  2. adica se vor reinfiinta terasa miorita, posta veche, casa pionierilor, etc ? si daca tot ati consolidat teatru de ce mai umblati la fundatii, pereti, acoperis, etc??

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.