Un liceean din Brlad, calificat la Olimpiada Internationala de Astronomie

n urma unei pregtiri suplimentare si a unei preselectii riguroase, liceanul brldean Vlad Dumitru Mrgrint a reusit s treac cu brio de toate testele si s-a calificat la Olimpiada International de Astronomie si Astrofizic. El este singurul elev din judet care a reusit aceast performant, urmnnd s reprezinte Romnia la competitia din Teheran (Iran), alturi de patru liceeni din Constanta, Bucuresti si Baia Mare.
Etapele de pregtire si selectie au avut loc n localitatea Climnesti, judetul Vlcea si s-a desfsurat n perioada 7-18 iunie. Ca urmare a faptului c si Vlad Dumitru Mrgrint, singurul elev din judet, a fost inclus n lotul lrgit pentru Olimpiada International de Astronomie si Astrofizic, participantii din celelalte tri trebuie s se tin tare”. Asta deoarece Vlad are deja experient international, el participnd n 2005 la Olimpiada International de Astronomie din China. Brladeanul studiaz n clasa a XI-a la Colegiul National Gh. Rosca Codreanu”, este pregtit n cadrul Centrului de Excelent pentru Astronomie de la Liceul Teoretic Mihai Eminescu” si este membru n Asociatia Astronomic Sirius”. Dup pregtirea intensiv la care a fost supus lotul la Climnesti, Vlad a obtinut rezultate excelente si la cele trei teste de calificare, calificndu-se pe pozitia a doua. Este vorba despre testul cu probleme de astronomie si astrofizic, cel observational si cel de teorie si analiz de date. La final, dup aproape dou sptmni, el si nc patru liceeni din Constanta, Bucuresti (2) si Baia Mare sunt pe drumul spre Teheran. Olimpiada se afl la cea de-a III-a editie, va avea loc ntre 17 si 26 octombrie si va fi destinat doar participantilor seniori.
Este un rezultat care demonstreaz valoarea, pasiunea si munca asiduu pentru performant a acestui elev. Asta mai ales c, n acest an, s-a calificat si n lotul olimpic lrgit la fizic. La Olimpiada International de Astronomie a participat n 2005, cnd a fost organizat de China. n 2006, desi s-a calificat pe pozitia I la categoria juniori, nu a putut participa la Olimpiada International de Astronomie din India, din cauza limitei de vrst impus prin regulamentul acestei competitii”, ne-a spus profesorul Ioan Adam, presedintele Asociatiei Astronomice Sirius” si ndrumtorul lui Vlad.
Tot zilele trecute si tot la Climnesti s-a decis si soarta celor doi seniori si trei juniori care vor participa la Olimpiada International de Astronomie ce va avea loc la Hangzhou (China), n perioada 8-16 noiembrie.

3 COMENTARII

  1. Nu stiu daca ai citit cu atentie articolul, dar era vorba despre olimpiada din acest an. Anul trecut a participat Nicu David Serban, tot elev la liceul Codreanu, reusind sa vina acasa cu mentiune din Indonezia. Articolul a vrut sa sublinieze faptul ca, in acest an, Vlad este singurul din judet, nu primul.

  2. Articolul dumneavoastra necesita o „mica” rectificare: nu este primul elev din judet care ajunge la faza internationala a Olimpiadei de Astronomie si Astrofizica. Probabil primul elev a fost de fapt o eleva a Liceului Mihail Kogalniceanu din Vaslui, din promotia 2001-2005, pe nume Ruxandra (nu-i retin numele de familie) care acum este masterand la fizica in Germania. Just thought you may want to know some correct information 😉

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.