Talentul unui elev brladean, aducator de premiu peste premiu

Talentul unui bietel Bogdan Mohor Obreja, elev n clasa a V-a la Scoala de Muzic si Arte Plastice „N. N. Tonitza” din Brlad, i-a adus dou premii importante n numai o lun de zile: pe 9 mai, Marele premiu la sectiunea de pictur/grafic a concursului de arte plastice organizat n cadrul proiectului „ProArt Vaslui”, organizat Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Vaslui si, pe 1 iunie, locul I la concursul national „Cltorie n lumea postei”, organizat de Posta Romn. La sfrsitul lunii mai, Bogdan Mohor Obreja a fost anuntat c a cstigat locul I al concursului national „Cltorie n lumea postei”, organizat de Posta Romn. Competitia de art plastic a avut ca tem realizarea unui portret de postas si s-a desfsurat pe perioada unei luni. Fiecare din participantii care a pictat cte un postas, vzut n viziunea proprie, a trebuit s-si trimit lucrarea pn pe 23 mai. Asta pentru ca juriul s poate avea cteva zile la dispozitie pentru a nominaliza cstigtorii la cele patru categorii, nainte de a oferi premiile chiar de Ziua International a Copilului. Este vorba despre copiii pn n sapte ani, 8-11 ani, 12-15 ani si 16-18 ani. Bogdan a cstigat concursul national la categoria 8-11 ani, reusind s si adjudece premiul I. Micul pictor este ndrumat de profesorii Didu Clapon si Dionisie Gradu. Ieri, elevul a primit o diplom si materiale promotionale, oferite de reprezentantul Postei Romne din Brlad. Acesta, n compania elevilor, profesorilor si a printilor lui Bogdan, a fcut onorurile si i-au adus la cunostint si despre excursia la Agapia (judetul Neamt) pe care a cstigat-o. Perioada n care va putea pleca n excursie, nsotit de doi membri ai familiei, este 16-22 iunie.

Confirmarea unui talent

Premiul primit de Bogdan precede un alt premiu decisiv n cariera lui de mic pictor. Pe 9 mai, de Ziua Europei, brldeanul si-a adjudecat si Marele premiu la sectiunea de pictur/grafic a concursului de arte plastice organizat n cadrul proiectului „ProArt Vaslui”, organizat Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Vaslui. „Desi concursul s-a bucurat de un numr mare de participanti, iar sectiunea pictur/ grafic a fost reprezentat de 41 de elevi Bogdan s-a distins att prin tehnica de realizare ct si prin originalitatea reflectrii tematicii . Ne-am propus nc de atunci o colaborare cu micul artist pe care l vom promova si n cadrul altor activitti artistice pe care le vom organiza. Pentru nceput, ne-am gndit la un stand cu creatii proprii, pe care l vom rezerva n cadrul editiei din acest an a Trgului Mesterilor Populari. Premiul oferit de Posta Romn vine ca o confirmare a talentului cu care Dumnezeu l-a nzestrat din plin pe Bogdan”, a declarat Anca Isabela Iacob, referent educatie permanent n cadrul CJCPCT Vaslui.

3 COMENTARII

  1. Bravo, bravisimo!!!Am spus eu ca la desen Scoala asta are cu ce se lauda. La restul , baa! De ce? Pt ca invatatorii sunt slab pregatiti iar profesorii se schimba de la an la an . In fiecare an se schimba profesorii la toate obiectele… De ce? Eu cred ca e o scoala fara perspectiva , de aceea!! Mare pacaat!!
    Daca fosta directiune ar fi facut ceva pt scoala.. ce bine era , dar era lumea preocupata sa-si promoveze copiii … nu va amintiti de familia aia cu fiice, fii , nurori, gineri? De aia a trecut timpul si s-a pierdut vremea.. cu ridicatul in slavi si nepotismul, celebrul nepotism.. Sunt copii talentati aici dar tot 2-3 ies in fata. De ce? restul ce fac? Sunt de umplutura? ISJ STIE SITUATIA? hAI SA VERIFICAM SA VEDEM DACA SE FACE TREABA AICI AU BA!!!

  2. Speram din toata inima, acel copil pictor, sa nu aiba model un fericit primitor de facturi de plata, ci doar postasul harnic si mereu grabit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.