PSD Vaslui, despre miza alegerilor europarlamentare

Si totusi alegerile europarlamentare de pe 7 iunie au miz, si nc una foarte puternic pentru vasluieni. Acest lucru au ncercat s l sublinieze, vineri, trei membri de vaz ai conducerii PSD Vaslui, n cadrul unei conferinte de pres care a marcat debutul campaniei electorale. Activitatea Parlamentului European se rsfrnge direct asupra vasluienilor, de vreme ce 60% dintre legile n vigoare n tara nostr sunt „productia” Parlamentului European, a subliniat Adrian Tighici, presedintele Organizatiei Municipale Vaslui a PSD. Mai mult, n urma acestor alegeri, Romnia are sansa de a da un comisar european pe un domeniu important pentru tara noastr, a subliniat si senatorul Doina Silistru, presedintele Organizatiei Judetene de Femei a PSD Vaslui. „Solutiile si planurile de iesire din criz sunt solutiile caracteristice partidelor de stnga”, a conchis Dumitru Buzatu, presedintele Organizatiei Judetene a PSD.
Pesedistii vasluieni au marcat, ieri, debutul campaniei electorale printr-o conferint de pres la care au participat Dumitru Buzatu, Doina Silistru si Adrian Tighici. Dup ce au fost primii care si-au lipit afise n oras, pesedistii au „marcat” primii si la capitolul „inaugurarea campaniei”. Prin evenimentul de vineri, ca si prin actiunile pe care le vor organiza n perioada de campanie, pesedisti si-au propus s atrag atentia tuturor vasluienilor n legtur cu importanta alegerilor europarlamentare. „Strategia noastr politic este legat strns de ceea ce reprezint Partidul Socialistilor Europeni (PSE) n Parlamentul European (PE), o formatiune politic de stnga care reuneste toate partidele socialiste si social-democrate din Europa si care reprezint un pilon de baz al activittii n PE si n Uniunea European”, a declarat Dumitru Buzatu.
Liderul PSD Vaslui a spus c PSE si-a stabilit ca obiectiv cstigarea alegerilor cu „un program si doctrin bine fundamentate, adaptate la realittile statelor componente, care rspund la nevoia de actiune mpotriva crizei economice si sociale”.
Sintetiznd discursurile celor trei lideri social-democrati, se poate spune c acestia au identificat trei motive „serioase” pentru care vasluienii ar trebui s voteze candidatii PSD. Primul ar fi acela c, prin votul lor, ar da o pondere mai mare PSD-ului n PSE. Un al doilea este c, astfel, Romnia ar putea da un comisar european ntr-un domeniu important, a subliniat senatorul Doina Silistru. Un alt motiv a fost subliniat de Adrian Tighici: „60% dintre legi sunt fcute n PE”. Iesirea din criz este, de asemenea, dependent de aplicarea politicilor de stnga, a mai punctat Dumitru Buzatu. „Masa salariatilor reprezint principala preocupare a partidelor socialiste si social-democrate, fiind obiectul prevederilor din ofertele politice”, a mai spus Buzatu. Acestia, dar nu numai ei, sunt electoratul tint al partidului. Buzatu si-a descris partidul ca formatiunea de la guvernare care mentine o legtur strns ntre guvern si masa salarial. Dovada? „Principalele ministere care au impact social puternic se afl n grija PSD”.
„Solutiile si planurile de iesire din criz sunt solutiile caracteristice partidelor de stnga. De fiecare dat cnd apar elemente de criz, este nevoie de interventia statului prin msuri de stnga”, a mai spus Buzatu.

Cum va fi campania PSD?

Presedintele PSD Vaslui a precizat c partidul pe care l conduce intentioneaz s duc o campanie sustinut din localitate n localitate, pentru a ajuta la trimiterea unui numr ct mai mare de candidati n PE. „Strategia de baz a campaniei PSD Vaslui const n prezenta numeroas a deputatilor, senatorilor, activistilor si candidatilor partidului n teritoriu si constientizarea electoratului vasluian n legtur cu importanta acestor alegeri”, a spus Buzatu. Ct despre demobilizarea activului de partid, prin disparitia „mizei locale” a acestor alegeri, Buzatu a spus c aceasta este doar aparent. Dimpotriv, a spus el, se lucreaz la „mobilizarea” electoratului propriu si eforturile sunt vizibile. Cel putin ieri, PSD-ul era singurul partid implicat n campanie care si ncepuse propriu-zis campania de afisare.
51%, att vor pesedistii s obtin la alegerile PE, dar, binenteles, nu i-ar „deranja” s obtin mai mult, mai ales n contextul n care, a conchis Buzatu, ar exista „o tendint a alegtorilor de a opta pentru PSD”.

Miza, un comisar european

Ca numr de deputati n PE, PSD se afl pe locul sase n PSE, pozitie bun, dar care poate fi ntrit n urma acestor alegeri. Dac PSE va iesi mai puternic pe 7 iunie, a subliniat senatorul Doina Silistru, Romnia are sanse reale s aib un comisar european ntr-un domeniu important pentru tara noastr. si UE.

3 COMENTARII

  1. Aduceti la cunostinta conducerii psd si prefecturii ca in localitati viata este foarte grea si foarte multi secretari de primarii au facut propaganda electorala la un partid sau altul dar nimeni nu a luat nici o masura,Daca asta afla PD-l imediat dadeau afara dar asa PSD sunteti o organizatie care toti rad de voi si fac misto si nu luati nici o masura inca ii felicitati pe acesti functionari publici fac propaganda electorala.Stati la judet si acesti mistocari rad de acest partid.

  2. O fi avand el multe „calitati” stimabilul domn Buzatu , insa in nici intr-un caz nu poate fi acuzat de lipsa de inteligenta , dimpotriva chiar prisoseste as putea spune (poate da si la altii) , altele ii sunt hibele domniei sale .:)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.