Nu lasa pe altul sa aleaga pentru tine!

„Vasluieni, nu-i lsati pe altii s-i aleag pe cei care ne vor reprezenta n Europa!” – acesta este mesajul pe care Centrul de Informare „Europe Direct” Vaslui vrea s l transmit vasluienilor, pe ntreaga durat a campaniei electorale pentru Parlamentul European (PE). n perioada urmtoare, Centrul va desfs ura o campanie de informare n trei licee din municipiul resedint de judet, campanie adresat, binenteles, celor care si exercit dreptul la vot pentru prima dat n acest tip de alegeri. Punctul culminant al acestei campanii va fi o dezbatere public, preconizat s aib loc la sfrsitul acestei luni, n Sala „Stefan cel Mare” a Consiliului Judetean, la care sunt invitati s participe, alturi de personalul Centrului „Europe Direct” si reprezentantii mass media, toti cei interesati de alegerile europarlamentare. Dezbaterea se va bucura, de asemenea, de participarea Gabrielei Cretu, eurodeputat n PE. Alturi de materiale cu caracter informativ, Centrul distribuie, n mod gratuit, n toate primriile si institutiile publice din judet (inclusiv n scoli si biblioteci) un buletin informativ, n care este prezentat nu numai activitatea institutiei, ci si informatii despre rolul si activitatea principalelor institut ii europene. Diseminarea informatiilor cu caracter general, lucruri de care un cettean european trebuie s aib stiint, ocup, de asemenea, un loc important n activitatea Centrului. Alegerile europarlamentate au prilejuit aparitia unui numr special al acestui buletin informativ.

Cine stie cnd sunt euroalegerile?

Aceast ntrebare simpl ar putea fi, la fel de bine, si o ghicitoare extrem de grea, n Romnia. Din sondajul de opinie publicat n numrul special al buletinului informativ editat de Centrul „Europe Direct” rezult c 70% dintre romni nu stiu cnd vor fi alegeri europarlamentare. Pe altii, deloc putini (12%) nu i intereseaz, pentru c s-au decis deja s nu participe la vot. Doar 34% dintre cei intervievati sunt siguri c vor vota n iunie. Temele favorite ale romnilor pentru PE sunt cresterea economic – pentru 65%, somajul – 49%, puterea de cumprare – 43%. Dintre aspectele care nu au legtur cu domeniul economic, primul loc n preocuprile respondentilor l ocup infractionalitatea – 27%, aprovizionarea energetic – 17% si schimbrile climatice – 16%. Romnii sunt preocupati si de securitatea alimentar, n proportie de 35%. „Vasluieni, nu-i lsati pe altii s-i aleag pe cei care ne vor reprezenta n Europa!”, este mesajul cu care Centrul „Europe Direct” vrea s contracareze dezinteresul vasluienilor pentru alegerile europarlamentare. „Un mic efort, o mare realizare! Veniti la vot! Nu dureaz dect cteva minute! Faceti un mic efort pentru a spune Europei ce doriti. Votul dumneavoastr conteaz!”, sunt elemente centrale ale pledoariei Centrului, n vederea mobilizrii alegtorilor vasluieni.

1 COMENTARIU

  1. Alege aceeiasi IMBECILI ai CIUMEI ROSII care deja s-au afisat pe toate gardurile iar de parca ar fi adus raiul pe pamint si nu IADUL ROMANESC.Puteti vota pe oricine ca e aceeasi golanie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.