Elevi si profesori brladeni, in vizita in Finlanda

Recent, trei elevi de clasa a VI-a si tot attia profesori ai Grupului Scolar de Arte si Meserii Brlad, care particip la un proiect de tip Comenius, s-au ntors din Helsinki, Finlanda. Acestia au fost n cea de-a doua vizit de proiect, n cadrul creia s-au pus la punct ultimele detalii n legtur cu produsul final ce trebuie realizat pn la finele anului scolar. Este vorba despre un proiect la care partenere sunt Romnia, Finlanda si Polonia si care face parte din cadrul Programului nvtare pe tot parcursul vietii. Acest proiect este coordonat de Polonia, a debutat n luna septembrie 2008 si se va finaliza n luna august 2010. Grupul Scolar de Arte si Meserii Brlad a primit de la Uniunea European 150.000 euro, bani destinati pentru deplasrile din cadrul proiectului, produsele rezultate, precum si pentru alte nevoi ce asigur buna desfsurare a proiectului. Vizita fcut de brldeni a fost realizat la Helsinki, Finlanda, n perioada 4-8 mai. Acolo s-a discutat despre cartea de bucate ce trebuie s fie finalizat n acest an scolar. Aceasta contine dou capitole ce includ retete traditionale de Crciun si de Pasti. Fiecare tar si propune cte cinci retete traditionale, iar n total vor fi cte 15 la fiecare capitol. Cartea va fi tiprit n cel putin 50 de exemplare, att n limba romn ct si n englez. Vrem s fie ca un material didactic ce poate fi folosit de elevii de liceu din clasa a XII-a, ntruct unul dintre profile este chiar Gastronomie, ne-a spus profesorul Simona Rusu, unul dintre profesorii coordonatori ai proiectului. La Helsinki s-a discutat si despre realizarea a dou brosuri, una cu legende si povestiri si una despre sport si petrecerea timpului liber. Acestea vor reprezenta produsele finale ce trebuie terminate n anul scolar viitor. La final, toate materialele ce se vor realiza n cadrul acestui proiect vor fi publicate pe site-ul www.pofiro.eu precum si pe blogul http://romblog.pofiro.eu

4 COMENTARII

  1. felicitari Simona pt reusita,imi creste inima sa aud ca efortul cadrelor didactice si implicit a copiilor e incununat de succes.

  2. Oare chiar au primit 150.000 euro ? Eu cred ca este o greseala . Si 100 de copii daca ar fi plecat tot erau prea multi bani .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.