Condamnati la sete

Cu o zi nainte ca Brladul s rmn n ntregime fr ap la robinete, una dintre cele mai mari conducte de alimentare a explodat, cauznd pierderi mari operatorului local. De altfel, lunar, din visteria Aquavas se cheltuie aproape un miliard de lei vechi cu remedierea avariilor ce apar n special pe arterele tranzitate de traficul greu. Conducerea Primriei Brlad spune c localnicii vor mai avea de suferit mult si bine, sau mai exact pn ce ncep lucrrile la soseaua de centur. Din cauza vibratiilor produse de traficul greu, n dup-amiaza zilei de luni, 11 mai, conducta de pe strada Vasile Prvan a explodat. Cum pe 12 mai deja fuseser anuntat sistarea apei n ntreg orasul, cei de la Aquavas au preferat s si asume anumite pierderi dect s intervin la avaria n cauz. Vasile Ungureanu, directorul societtii, ne-a declarat c pn ieri nu se fcuse o evaluare a pierderilor suferite, ns acestea nu sunt deloc de neglijat. „Pn acum nu am putut aprecia cti metri cubi de ap s-au pierdut, pentru a putea vorbi despre o sum. Oricum, au fost niste pierderi. V dati seama c nu puteam interveni la avaria n cauz exact n ziua n care a aprut, pentru c, fiind vorba despre o conduct mare, ar fi nseamnat s oprim apa ntr-o bun parte a orasului. De aceea am preferat s actionm astzi (marti, 12 mai, n.r.), cnd deja anuntasem ntreruperea apei n tot orasului pentru igienizarea decantoarelor si rezervoarelor de la uzina de ap”, a afirmat Vasile Ungureanu. Si pierderile societtii nu se opresc aici, avnd n vedere c numai ieri, pentru splarea rezervoarelor s-au mai consumat peste 7.000 de metri cubi de ap.

Tot soseaua, bat-o vina!

Conducerea Primriei Brlad, prin vocea primarului Constantin Constantinescu, spune c o bun parte din aceste pierderi, este sustinut, n definitiv, si de populatia orasului. Adic acea cantitate care este contorizat si care „se evapor” din cauza vechimii conductelor. Totusi, primarul Constantinescu mai afirm c nu s-ar ajunge la costuri mari pentru populatie dac operatorul de ap ar reduce din pierderi pentru a putea interveni la retelele uzate. „Soseaua de centur. Asta este solutia! Problema aviariilor este de fapt o verig dintr-un cerc vicios. Traficul greu, pe care suntem nevoiti s l suportm si s l dirijm prin oras, produce vibratii care afecteaz grav conductele, mai ales c acestea au o vechime considerabil. Orice avarie este sinonim cu ntreruperea apei, deci cu nepl ceri pentru cetteni. Dar sunt si blocurile afectate! Si de la una la alta se ajunge la pierderi mari. Cu acei bani s-ar putea face multe alte modernizri, pentru ca brldenii s nu mai sufere de fiecare dat cnd crap cte o conduct”, ne-a declarat primarul Constantinescu. Desi initial s-a anuntat c sistarea apei potabile va dura pn n seara zilei de marti, la ora 22.00, pn ieri, la nchiderea editiei, cei de la Aquavas nu s-au putut pronunt a asupra respectrii acestui termen, mai ales c n oras tocmai ce mai apruse o avarie la o alt conduct, de pe strada Mircea cel Btrn.

2 COMENTARII

  1. pai cine a deviat traficul greu pe Vasile Parvan ? boul si idiotul de titi-kaka,scuipaciosul de solomon,adica tiganii de frunte ai Barladului !si acum ce vor? cauta vinovati? ei sunt vinovatii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.