Alegerile, pazite cu strasnicie de politisti

ncepnd chiar de astzi, ntreg efectivul Politiei Municipale Brlad, ca si cel al Politiei Comunitare, vor intra n focurile pregtirilor pentru buna desfsurare a europarlamentarelor de duminic, 7 iunie. n acest sens, nc de ieri, cele dou institutii de asigurare a ordinii si linistii publice si-au mprtit cele 46 de sectii de votare n care brldenii vor merge pentru a-si exprima optiunile. Astfel, n timp ce lucrtorii Politiei vor veghea asupra a 20 de sectii (din care la 10 vor interveni doar n situatii de urgent major), comunitarilor le-au fost date n grij 16. Se va avea n vedere, n primul rnd, prevenirea unor eventuale fraude, dar si prevenirea unor evenimente de natur s mpiedice bunul mers al procesului de vot. Practic, dup cum au dat asigurri politistii, toti cei care intr si ies din sectii vor fi atent monitorizati. Noi, la actiunile de votare care au mai avut loc pn acum, nu am avut probleme deosebite. ns, din practica celorlalti colegi din tar, va trebui s tinem cont de o serie de evenimente care s-ar putea produce la urne. Ne referim aici la tentative de a se vota de dou sau mai multe ori sau la introducerea n urne a mai multor buletine de vot odat. Va trebui s fim asadar foarte atenti la tot ceea ce se ntmpl n fiecare sectie n parte pentru a nu ne confrunta cu situatii neplcute, ne-a precizat comisar sef Vasile Chelaru, seful Politiei Municipale Brlad. De mentionat c, potrivit normativelor n vigoare, cei care vor fi surprinsi nclcnd legea vor fi drastic sanctionati. Astfel, conform prevederilor Legii 3/2000, mpiedicarea prin orice mijloace a liberului exercitiu al dreptului constitutional de a participa la referendum se pedepseste cu nchisoare de la 6 luni la 5 ani, plus interzicerea unor drepturi. Violarea prin orice mijloace a secretului votului de ctre membrii biroului electoral al sectiei de votare, ori de ctre alte persoane se pedepseste cu nchisoare de la 6 luni la 3 ani. Promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase cu scopul de a determina alegtorul s voteze sau s nu voteze se pedepseste cu detentia de la 6 luni la 5 ani, n timp ce tiprirea sau utilizarea de buletine de vot false, introducerea n urn a unui numr suplimentar de buletine dect cele votate de alegtori sau falsificarea prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale se pedepseste cu nchisoare de la 2 la 7 ani. Atacul, prin orice mijloace, al sectiilor de votare, furtul urnei sau al documentelor electorale se ncadreaz la aceeasi perioad de detentie, n timp ce deschiderea urnelor nainte de ora stabilit se pedepseste cu nchisoarea de la 1 la 5 ani. n cazul n care politistii vor constata vreuna din aceste fapte, cercetarea penal va ncepe imediat.

2 COMENTARII

  1. Aia care fura texte de pe blogul altora si se lauda ca le scriu ei cum a facut hotu de sava alex de la obiectiv de vaslui nu sunt pedepsesiti de lege? Ca asa a facut lepra aia si vad ca scrie in continuare si ne agreseaza cu geniul lui scriitoricesc. sa fie dat prin smoala si tamponat cu pene de gasca si sa fie alungta in curu gol prin centrul orasului sa il afle toata lumea pe papitoi.

  2. De vede inca de la inceput ce activitate intensa depun politistii pentru a se asigura afisajul in conditiile legii , unde abilitati sa ia masuri sunt politistii . Ca de fiecare data , afisele sunt lipite absolut oriunde in afara locurilor special amenajate , campioni la acest dezmat fiind , normal PSD iar din partea politiei nu se vede nici o reactie . In afara de laudele ca sunt exceptionali publicate in presa , despre politie nu sunt multe cuvinte pozitive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.