Pesedistii din CL Brlad, sefi peste publicitatea stradala

Semnele de ntrebare n privinta criteriilor de selectie a celor care vor s si fac reclamn pe strzi au aprut acum cteva zile, cnd consilierii Brladului au avut de analizat o cerere venit de la un agent economic. Ce-i drept, acesta a cam ncercat marea cu degetul atunci cnd a solicitat o autorizatie de amplasare a unui panou publicitar gigantic pe un spatiu verde situat n cea mai mare intersectie a orasului, situat chiar n buricul trgului. Prin urmare, a fost ntocmit un proiect de hotrre, iar la ultima sedint a CL Brlad primii care s-au anuntat a fi mpotriva initiativei au fost cei de la PSD. Suspect, pe undeva, avnd n vedere c patronul firmei care dorea amplasarea panoului e un apropiat al social-democratilor! n fine, cel care ataca, atunci, primul proiectul a fost tocmai presedintele Comisiei de Urbanism, respectiv Viorel Dumitrasc. Acesta a fcut-o pe niznaiul si a spus pe un ton ct se poate de rspicat c nu poate fi dat un aviz favorabil de ctre comisia pe care o conduce pentru c nu s-ar fi precizat exact pozitia n care se voia a fi amplasat panoul. Mai curios este un alt consilier al PSD, dar de la comisia de… Cultur, stia exact cum st treaba cu panoul si mai ales cu locul n care se voia a fi amplasat acesta. „Amplasarea acelui panou, pe spatiul verde, pe acel scuar din intersectie, nu face altceva dect s vin n contradictie cu gndul si speranta lui Cuza ca Romnia s devin un stat european (!?, n.r.). Dac ne-am da acceptul, ar nsemna s blocm privirile celor care trec prin oras spre dealurile din partea de veste, care sunt pline de nsemntate istoric pentru Brlad”, a spus consilierul Constantin Teodorescu.

Insult la inteligent?

Argumentele celor doi au reprezentat de fapt o momeal pentru ceilalti consilieri, pe care acestia au nhtat-o fr echivoc. Prin urmare, proiectul este suspus votului si ulterior respins n unanimitate, desi nu avea avizul Urbanismului, asa cum am mai spus, fr a se tine cont de faptul c, n alte cazuri similare, s-a votat „pentru” tot fr echivoc. Este vorba despre amplasarea unui alt panou publicitar, tot pe un scuar dintre benzile de circulatie numai c dintr-o alt intersectie. Dar, ce s-i faci, n acest ultim caz firma care si fcea publicitate era a unui investitor mult mai puternic, abia venit n oras, care avea nevoie de mai mult promovare si abia semnase un contract cu CL Brlad. Este vorba despre un panou luminat care a fost amplasat n intersectia din zona Capsa – Confectii mai bine de un an si care era att de ru pus, nct vizibilitatea pietonilor si a unor soferi era periculos de mult ngreunat. Trebuie spus c de la momentul amplasrii acestui panou n zona Capsa aproape c s-a dublat numrul accidentelor produse pe trecerea de pietoni din imediata sa apropiere. ntr-o noapte, ca prin minune, panoul a disprut… Dar asta dup ce a „czut” proiectul cu panoul din centrul orasului. Semne de ntrebare se ridic si dac ne aducem aminte c, nc de la amplasarea panoului de la Capsa, Politia Brlad s-a declarat mpotriv, solicitnd Primriei s gseasc alt locatie. Si s-a gsit, dar dup un an! Interese sau doar coincident?

2 COMENTARII

  1. TOTUL SE FACE PE INTERES SI SPAGA IN ZIUA DE AZI.URMARITI SUBIECTUL SI VE-TI VEDEA CA IN URMATOARELE 2-3 SEDINTE DE CONSILIU SE VA APROBA PUNEREA ACESTUI PANOU BINEINTELES DUPA CE BENEFICIARUL VA UNGE BINE PE CINE TREBUIE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.