Pacientii Spitalului Judetean nu vor fi afectati de austeritatea bugetara

Vasluienii care vor ajunge n acest an pe patul de spital nu au de ce s-si fac griji n ceea ce priveste conditiile n care vor fi tratati. Chiar dac bugetul din acest an al Spitalului Judetean de Urgent Vaslui reprezint doar putin peste 80% din valoarea bugetului alocat n 2008, administratorii unittii afirm c pacientii unittii nu vor simti efectele negative ale reducerii bugetului. „Normal, va trebui s economisim. Avem ns dou prioritti clare: veniturile personalului medical si asigurarea sectiilor cu medicamente si materiale sanitare. Bolnavului nu-i pas dac este sau nu este criz si sunt mari sanse s nu-si poat permite s si cumpere medicamentele. n asemenea conditii, nici medicii, orict de buni profesionisti ar fi, nu si-ar putea ndeplini sarcinile, si unitatea noastr nu s-ar mai putea numi spital. O s reducem cheltuielile la utilitti, o s facem economii la capitolul investitii si o s cutm solutii pentru a creste nivelul veniturilor proprii, fr a afecta n vre-un fel calitatea serviciilor medicale”, a precizat Ion Manole, directorul administrativ al Spitalului Jude- tean de Urgent Vaslui. C se poate si asa o dovedeste si situatia actual a spitalului: personalul a beneficiat de tichete-cadou de Paste si este multumit, medicii afirm c au medicamentele necesare si se consider „favorizati” fat de colegii din alte spitale, iar pacientii nu au venit nici mcar cu un singur decont pentru medicamente cump rate din bani proprii. Mai mult, nc se fac lucrri: se igienizeaz Sectia de Psihiatrie, se lucreaz la finisarea lucrrilor de reabilitare a Sectiei de Neurologie, iar corpul de cldire C al spitalului, unde se face consolidarea unor sli de operatie si a unui segment din Sectia de Anestezie si Terapie Intensiv, se afl n plin santier.

4 COMENTARII

  1. Sunteti rautaciosi ?! Adevarul e ca nici un angajat al acestei unitati nu se poate plange de ceva. Am primit toate drepturile salariale , in timp ce angajatii spitalelor barladene isi pregatesc actele di documentele pentru a merge in instanta , reprezentati fiinf de mai marii SANITASULUI vasluian Perju&Clatinici ;mancarea bolnavilor este foarte , foarte buna si chiat nu avem de ce ne plange . De cele mai multe ori adevarul doare , dar asta e . Problema e ca sunt foarte,foarte multi bolnavi care beneficiaza de medicamente si conditii hoteliere foarte bune , iar ei nu au platit si nici nu vor putea plati niciodata contributia obligatorie la sanatate. In occident acest lucru nu prea exista .Li se acorda doar trei zile pentru rezolvarea urgentei medicale , si apoiu exista centre sociale , sau … strazi, multe. La cel mai mare spital din judet lucrurile merg inca destul de bine.Stiu ca e greu de recunoscut ,dar mai marii conducatori sunt foarte mult ajutati de un ” creier economic ” care din nefericire este uneori ignorat.Deci ,TAENTIE DOMNILOR CONDUCATORI !!! Daca la firma proprie ai un contabil prost tu nu te poti numi decat FALIMENTAR, FALIMENTAR !!! dECI , ATENTIE LA NEATENTIE !!! Iar pentru barladeni eu, ANGAJATUL ,le urez succes la JUDECATA !!!si le mai dau si un sfat POFTITI LA VASLUI ,cand se deblocheaza posturile !.

  2. dom’ manole iar vorbesti prostii. economiile pe care le faci nu-ti ajuta prea mult. daca vei plati utilitatile sa spui merci. daca ministerul nu publica mai repede acele servicii minime toate spitalele vor intra in faliment. dupa aplicarea acelor servicii minime se poate trece la coplata. bolnavii trebuie sa inteleaga faptul ca sanatatea nu este gratuita si ca foarte multi nu au contribuit cu nimic si nici nu contribuie in prezent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.