Angajatii spitalelor, privilegiatii sistemului

De Paste, angajatii sistemului sanitar pot fi mprtiti n dou categorii: angajatii spitalelor, care primesc tichete de mas, si restul „lumii”, care nu primeste nimic. „La Casa Judetean de Asigurri (CJAS) nu exist prime de srbtori. Bugetul de anul acesta nu permite nici mcar acordarea sporurilor care se ddeau n anii trecuti. Eu zic c, n actualele conditii, s dea Dumnezeu s ne pstrm locurile de munc si s ne lum la timp salariile”, spune Dorel Dniciuc, presedintele CJAS Vaslui. Sporuri nu acord nici Directia de Sntate Public (DSP). „La noi nu au existat niciodat prime de Paste. Exist un fond de premiere de 10%, care se poate acorda lunar salariatilor. Dar luna aceasta nu sunt bani, asa c nu se vor da nici prime”, a spus dr. Luminita Costache, directorul DSP Vaslui. Aceeasi problem, a banilor, se pune si la Serviciul de Ambulant al Judetului (SAJ). „Nu avem bani. Avem n schimb cheltuieli din ce n ce mai mari, si asta pentru c avem incredibil de multe solicitri. Masinile aproape c nici nu mai ajung n statii si pic una dup alta. Se cheltuie foarte mult cu combustibilul si piesele de schimb. Oamenii stau peste program, este adevrat, dar acum nu putem s-i recompensm n nici un fel”, a spus Dan Filibiu, directorul SAJ Vaslui. Singurii care vor beneficia de bonusuri sunt angajatii spitalelor. Acestia si-au cstigat legal dreptul ca de Crciun si de Paste s primeasc tichete – cadou, reglementarea fiind prevzut n contractul colectiv de munc ncheiat la nivel de ramur sanitar.

3 COMENTARII

  1. mai documentati-va!la spitalul de copii din barlad nici salariile nu se dau pana de paste.O mare rusine sa lasi atatia salariati,unii dintre ei poate singurii intretinatori ai familiei fara un ban de Sfintele Paste!

  2. Salariatii CJAS nu ar trebui sa-si faca atata grija de altiii din sistemul sanitar care stau nopti intregi in salile de operatii sau in Reanimare langa bolnavi muribunzi. Daca nu ma insel……nu-i tine nimeni legati de acea institutie. Sunt liberi sa participe la orice concurs de ocupare de post la Spitalele din judet. La del si cu DSP-ul ……… Oameni buni! posturile se anunta public. Nu am vazut nici o persoana de la CJAS sau DSP care sa se inghesuie la munca grea din spitale. Asa de pe margine……. e usor sa-ti dai cu parerea. NU VA TINE NIMENI LEGATI DE DSP SAU CJAS. !!!!!!!!!!!!!!!!! Asa ca lasati-o balta cu mila .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.