Ecologie si matematica

Mai multe clase de la Scoala nr. 1 „Iorgu Radu” din Brlad particip, n aceast perioad, la un proiect de ecologie initiat de o scoal din Germania, n parteneriat cu unitatea brldean. Activitatea este parte integrant a unui protocol de colaborare educational, ce are ca scop cresterea interesului copiilor pentru matematic. Totodat, proiectul denumit „Grdina geometriei” si propune s educe elevii cu privire la numere si forme geometrice ntr-un mediu natural, n mod direct si interactiv. Clasele-pilot au nceput deja s amenajeze grdina, au nsmntat plante anuale si perene n forme geometrice, constientiznd, totodat, necesitatea, importanta si aplucarea instructiunilor teoretice si practice. Coordonatorii brldeni ai acestui proiect sunt profesorii Nicoleta Gandu (biologie) si Daniela Tamas (matematic). „n contextul n care trim, n care nu doar criza economic traverseaz planeta, ci si una ecologic, orice mijloc de constientizare asupra acesteia este important si benefic pentru elevi. „Grdina geometriei” poate fi folosit si ca mediu educational pentru orele de stiinte, n mod special pentru cele de biologie aplicat”, ne-a spus profesorul Marcel Proca, directorul scolii. Plantarea diverselor specii de ctre elevi constituie doar o parte dintr-un proiect n parteneriat cu Ocolul Silvic Brlad, Primria Brlad si alte institutii din tar si strintate. De altfel, cu sprijinul Primriei se doreste amenajarea unui spatiu de joac pentru elevi.

2 COMENTARII

  1. asa caci,dar,este caci aia din germania imi pare rau dar am vazut ce matematica ,fac,pe lehrer -online te-apuca rasul ,pana si cine stim noi care care creierul incleiat s-ar putea sa raza ;mai ales la ora pranzului ,odata unii i-au numit pseudointelectuali,si explicatia este asta;

  2. Profesoara de matematica sa faca ore sa inteleaga si copiii nostri ceva .Saf aca matematica NU GRADINARIT SI PROIECTE CARE PENTRU COPII NU SUNT BUNE DE NIMIC.!!!!!!!!Din cite stim noi parintii sint bune pentru profesoara care s-a tot plimbat si ore a facut MAI DELOC!!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.