Autorizati pentru subventii

Agentia de Plti si Interventie pentru Agricultur (APIA) Vaslui a finalizat controlul administrativ pentru 10.546 de fermieri. Din acestia, pentru 1.800 de fermieri au fost emise dispozitii de plat. 28 dintre acestia detin exploatatii de peste 50 hectare. n paralel cu actiunea de autorizare, din cei 3.266 de fermieri care au necesitat clarificri, 1.665 s-au ntlnit si au solutionat problemele aprute. Potrivit conducerii APIA Vaslui, actiunea de solutionare pentru restul de fermieri este n plin desfsurare. Pentru anul 2008, la nivelul judetului Vaslui vor beneficia de subvent iile europene pe suprafat 43.242 de fermieri, care detin aproximativ 278.000 hectare. Din banii europeni, fermierii vor primi 60,75 euro/hectar, iar din pltile complementare de la bugetul national, subventiile vor fi de 46,71 euro. De asemenea, se va acorda un sprijin finanicar n valoare de 41,74 euro/hectar si pentru culturile energetice. „Noi ntelegem greuttile cu care se confrunt lucrtorii din agricultur, ns specialistii au un volum foarte mare de munc si trebuie s lucreze atent, pentru a nu face greseli, fiindc rspund penal n fata legii”, a spus Petru Botez, directorul APIA Vaslui.

Conditii de eligibilitate

Beneficiarii msurilor de sprijin pe suprafat pot fi persoanele fizice si/sau persoanele juridice care exploateaz terenul agricol pentru care solicit plata, n calitate de proprietari, arendasi, concesionari, asociati, administratori n cadrul asociatiilor n participatiune etc. Dac proprietarul a dat terenul n arend, l-a concesionat sau l-a nchiriat, sprijinul financiar pe suprafata respectiv va fi acordat celui care lucreaz pmntul. Sunt eligibile la plat exploatatiile cu suprafata de cel putin un hectar si formate din parcele agricole cu suprafata de cel putin 0,3 hectare. n cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole, arbustilor fructiferi, suprafata minim a parcelei trebuie s fie de cel putin 0,1 hectare. Solicitantul trebuie s declare toate parcelele agricole si s respecte Bunele Conditii Agricole si de Mediu pe toat suprafata agricol a fermei. Msurile de sprijin pe suprafat cuprind: plata unic pe suprafat; pltile nationale directe complementare; schema de plat separat pentru zahr; pentru culturile energetice; pltile tranzitorii pentru tomatele destinate procesrii; pltile compensatorii pentru zonele defavorizate, pltile de agromediu.

1 COMENTARIU

  1. acolo la APIA vaslui se munceste pana la epuizare am vazut oameni capabili si excelenti profesionisti ,carcotasii pot spune ce vor dar eu stiu ca acolo se munceste ,,pe branci,, nu fac parte din angajati,e pur si simplu o remarca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.