Asfaltari si betonari cu bani europeni, la Brlad

Dac Uniunea European va favoriza si zone mai putin bogate, cum este si judetul Vaslui, si va aproba un proiect de reabilitare a strzilor, brldenii vor avea asfalt sub picioare, si nu pmnt, ca n Evul mediu. n total, 25 de kilometri de strzi din cartierele cu case situate n nordul orasului, care n prezent se afl ntro stare jalnic, vor fi asfaltate sau betonate, a declarat, n cadrul unei conferinte de pres, primarul Constantin Constantinescu. Investitia vizat este consistent, 20 de milioane de euro, n program fiind incluse mai multe localitti din judet. „Domnul Ciochin si domnul Vicol (serviciu Investitii, n.r.) au venit chiar ieri (vinerea trecut, n.r.) de la Agentia de Nord-Est si ne-au informat c pe Axa 2 avem un program n valoare de 20 milioane de euro, legat de strzile din cartier Deal II, Complex Scolar si zonele limitrofe. Este vorba de 25 de kilometri de strzi, unele urmnd s fie asfaltate, altele, betonate, iar proiectul este n curs de finalizare. Documentatia este depus mpreun cu banii la Ministerul Dezvoltrii Regionale si a Locuintei, urmnd ca, n prima parte a anului, s primim un rspuns dac aceast investitie a iesit cstigtoare. Ea se afl n competitie cu alte dou investitii asemntoare, promovate de dou orase mari, Iasi si Suceava. Dac nu vom cstiga, cteva mii de oameni vor nota n continuare n noroi”, a declarat primarul Constantinescu. Edilul sef a precizat c doar cu bani de la Consiliul Local nu se pot face astfel de lucrri, dect cel mult pietruirea unei strzi pe an. Asta deoarece lucrrile n constructii si terasamente sunt foarte costisitoare, iar din bugetul local nu se reuseste nici mcar acoperirea cheltuielilor curente (curtarea, mturarea, iluminatul strzilor si a scolilor din Brlad, cldura acestora, Grdina Zoologic, biblioteca municipal si Politia Comunitar etc., n.r.).

2 COMENTARII

  1. asa e Costel.cei care „repara” strazile orasului in cel mai abject mod cu putinta stricand mai degraba decat reparand,sunt si tampiti si nici meserie nu cunosc.

    in jegurile astea de carpeli se consuma banii.o strada oricat de buna ar fi,are nevoie de intretinere,dar intretinere de calitate nu trambuline din asfalt de cea mai proasta calitate,nu canale infundate in asfalt,etc.

  2. Politia comunitara consumatoare inutila de fonduri , insa cu strazile orasului care sunt cirpite in cel mai jalnic mod , arata ca cei care se ocupa de acest aspect ori sunt timpiti , ori nu cunosc meserie . Insa orcum ar fi ar cam trebui schimbati de pe functii , deoarece banii se consuma pe lucrari de cea mai proasta calitate care au garantie de doar trei ploi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.